Bruno Kaneti
Instagram/Bruno Canetti
Bruno Kaneti

Instagram/Bruno Canetti

Bruno Kaneti , Foto: Instagram/Bruno Canetti

Dvoje naoružanih razbojnika postavilo je zasedu Kanetiju dok se vozio kroz područje Lanusa na svom motociklu.

Prema pisanju lokalnih medija, šampion u "pero" kategoriji "Combate Americas" divizije parkirao je svoj motor kako bi poslao sms poruku svom treneru i njegovom bratu Gvidu, takođe MMA borcu.

Razbojnici su tada izašli iz obližnjeg Ševroleta i tražili da mu preda ključeve dvotočkaša. Dok se Argentinac trudio da se seti gde su se nalazili njegovi ključevi, pljačkaši su postali nervozni - jedan je pokušao da udari Kanetija. U tom trenutku, MMA zvezda je uzvratila pre nego što se izvadio pištolj. Kaneti je bežao u zaklon, a onda su usledili pucnji.

 

Jedan metak pogodio je Bruna u grudi, a drugi mu je očešao trbuh. Lopovi su pobegli sa otdtim telefonom pre nego što su na lice mesta stigli Kanetijev brat i njegov trener.

Brat Gvido, 40, prepričao je lokalnim medijima: "

"Rekao mi je: 'Pucali su me dva puta'. Ali bio je u redu. Metak mu je prošao kroz jaknu i majicu i zaglavio se u njegovim grudima. On je u redu, imao je anđela čuvara. Imao je sreću da nijedan metak nije ušao u meko područje i pogodio njegove organe."

Hirurzi u lokalnoj bolnici uklonili su 22-kalibarski metak iz grudi Kanetija pre nego što su ga spremili za oporavak.  Posle nekoliko sati pod nadzorom, otpušten je.

Pokrenuta je policijska istraga, ali  nikakvih vesti o hapšenjima.