Semiz Aličić
BSS
Semiz Aličić

BSS

Semiz Aličić, desno Foto: BSS

Finale Bokserske Super lige Srbije za 2019/20. počinje 10. septembra u hramu boksa, hali Lagator u Loznici kroz koji decenijama struji energija plemenite veštine. Posle višemesečnih odlaganja usled pandemije virusa korona koji je destabilizovao celu planetu, konačno su stvoreni uslovi da se ligaško takmičenje okonča i da saznamo ime novog šampiona.

Na tronu će prošlogodišnjeg šampiona naslediti jedna od dve ekipe (BK Loznica i BK „Radnicki“ Beograd) koji u bitku kreću iz Loznice 10. septembra, drugi meč finala Super lige Srbije pod pokroviteljstvom MTS-a uslediće na programu je 16. septembra na Crvenom krstu u Beogradu, a ukoliko bude potrebe i za trećim odlučujućim susretom on će biti održan 19. septembra 2020. na neutralnom terenu.

Biće to okršaj klubova sa velikom tradicijom pobeđivanja, timova satkanih od mladih snaga i asova naše boks scene, potvrđenih reprezentativaca Srbije, kao i rukovodećeg kadra koji čine bivši veliki šampioni.

Susret u Loznici zakazan je za 20 časova uz direktan TV prenos na TV Arena sport.

Iz oba tabora poručuju da su spremni za trijumf i veliko slavlje.

“Nece biti lako, snage oba kluba su pojednake, svi smo jako motivisani da se stavi tacka na ovo Ligasko takmicenje koje se oteglo zbog svima nama znane situacije sa virusom korona. Uprkos svemu onome sto je korona iznedrila radilo se jako na treninzima, nije bilo opustanja, vecina nas je radila sama kod kuce dok nisu stvoreni uslovi za grupne treninge I treninge u salama. Ni jednog trenutka nismo prestali da mislimo na finale, na titulu i smatram da ce presuditi nijanse u ovom okrsaju izmedju nas Krstasa i Loznicana, a verujem da ce se titula slaviti na Crvenom krstu” – rekao je jedan od najboljih mladih boksera Srbije, uzdanica BK Radnicki Beograd Veljko Gligoric.

Juniorski šampion Evrope Semiz Aličič, mlada i zlatna turbina BK Loznica, uveren je da ce prvi meč i vođstvo u velikom finalu pripasti njegovom klubu.

- Domaćini smo u prvom finalnom susretu, očekujem da ćemo iskoristiti prednost našeg terena, energiju naše hale uprkos tome što neće biti navijača zbog situacije sa virusom korona i da će nas duh prošlog vremena, velikih mečeva, boksera i velike boks istorije hale Lagator voditi ka važnoj pobedi. Nema prostora za kiks, mi smo toga svesni, spremni smo, uz ogromnu želju za pobedom, verujem da će tako i biti, da ćemo ostvariti zacrtano – zaključio je Aličić.

PROČITAJTE JOŠ: