U Džudo klubu „Partizan Veliki Mokri Lug“ rastu budući šampioni Iz garaže do Olimpijskih igara

Na strunjačama improvizovane sale od jedva 40 metara kvadratnih mladi džudisti Partizana iz Velikog Mokrog Luga maštaju o tome da osvajaju medalje za Srbiju. Nižu se uspesi na državnim i međunarodnim prvenstvima, pa trener Stevan Stojanović čvrsto veruje da među njegovim polaznicima, na skromnom borilištu u predgrađu Beograda, rastu čak i budući srpski olimpijci.

Volju i talenat uveliko pokazuju.

Sala za trening kao trofejna sala:
Sala za trening kao trofejna sala:, Foto: Nenad Vujanović

 - Pre svega, želim da budu zdravi i da sprečimo deformitete kičme i stopala. Ali, gledamo i na rezultate. Svakom takmičaru se posvećujemo kao da je budući olimpijski šampion. Uveren sam da će u narednih deset godina neko od njih to i postati. Klinci tvrde da im se naša skromna sala dopada i da ima neku pozitivnu energiju - kaže Stojanović (30).

 

 Dunja Sadiku u zahvatu sa Tamarom Domazet
Dunja Sadiku u zahvatu sa Tamarom Domazet, Foto: Nenad Vujanović

 

Devojčice dominiraju

Zanimljivo je da se u ovom klubu devojčice ističu možda čak i više od dečaka. - Gospođa Maša Stojanović, moja supruga, nosilac je celog ovog koncepta. Posvećena je trenerskom poslu gotovo 24 časa dnevno, pa je uvek tu za klince i kada je reč o savetima, ishrani, problemima, emocijama. Naš zadatak je i da ih oblikujemo kao ljude, a u duhu ove drevne borilačke veštine. Maša ima velike zasluge za njihove rezultate - priznaje Steva.

 

Anja Sadiku vežba sa Nevenom Pavlović
Anja Sadiku vežba sa Nevenom Pavlović, Foto: Privatna arhiva Alo

 

Posle pionira, i kadeti su postali šampioni države u svom uzrastu, ali do zvezda će verovatno morati težim putem.
- Jedan smo od najuspešnijih klubova u Srbiji u uzrastu od pet do 15 godina. Tome svedoče brojne medalje, pehari i izveštaji Džudo saveza Srbije sa državnih i regionalnih turnira. U naredne dve godine očekujem i plasman na Evropsko prvenstvo. Predviđen je i odlazak na kamp u Zagreb gde će kadeti odmeriti snage s jakim protivnicima. Sve to iziskuje i velika materijalna sredstva i ulaganja, ali zaista imamo talentovanu decu koja zavređuju pažnju - dodaje kapetan specijalne brigade Vojske Srbije i nekadašnji reprezentativac Srbije.

 

Nikola Nikitović sa Bogdanom Veličkovićem
Nikola Nikitović sa Bogdanom Veličkovićem, Foto: Nenad Vujanović

 

Dvanaest veličanstvenih

Prvi tim Džudo kluba Partizan VML čini 10 devojčica i dva dečaka. Rezultatski se posebno ističu sestre Nišević - Nikolina, Kristina, Jelena, sestre Sadiku - Dunja i Anja, Dunja Vukićević, Tamara Domazet, Milica Ilić, Nevena Pavlović, Anastasija Bogdanović, Nikola Nikitović i Bogdan Veličković. Ali, svakako ima još takmičara koji radom doprinose renomeu kluba.

 

Majstori  na treningu
Majstori na treningu, Foto: Nenad Vujanović

U konkurenciji od preko 1.000 takmičara iz 39 zemalja, mladi džudisti Partizana VML (njih 11) nedavno su u Mostaru zauzeli četvrto mesto u ukupnom plasmanu osvojivši 15 medalja.

- Strunjača je mesto gde pobeđuju rad, volja i talenat, pa kontinuirano ponavljam učenicima da ukoliko se trud ne isplati posle prvog učešća, na trećem ili četvrtom takmičenju sigurno hoće - zaključio je Stojanović.

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi