Sala za trening kao trofejna sala:
Nenad Vujanović

Volju i talenat uveliko pokazuju.

Sala za trening kao trofejna sala:

Nenad Vujanović

Sala za trening kao trofejna sala:, Foto: Nenad Vujanović

 - Pre svega, želim da budu zdravi i da sprečimo deformitete kičme i stopala. Ali, gledamo i na rezultate. Svakom takmičaru se posvećujemo kao da je budući olimpijski šampion. Uveren sam da će u narednih deset godina neko od njih to i postati. Klinci tvrde da im se naša skromna sala dopada i da ima neku pozitivnu energiju - kaže Stojanović (30).

Pročitajte još:

 

 Dunja Sadiku u zahvatu sa Tamarom Domazet

Nenad Vujanović

Dunja Sadiku u zahvatu sa Tamarom Domazet, Foto: Nenad Vujanović

 

Devojčice dominiraju

Zanimljivo je da se u ovom klubu devojčice ističu možda čak i više od dečaka. - Gospođa Maša Stojanović, moja supruga, nosilac je celog ovog koncepta. Posvećena je trenerskom poslu gotovo 24 časa dnevno, pa je uvek tu za klince i kada je reč o savetima, ishrani, problemima, emocijama. Naš zadatak je i da ih oblikujemo kao ljude, a u duhu ove drevne borilačke veštine. Maša ima velike zasluge za njihove rezultate - priznaje Steva.

 

Anja Sadiku vežba sa Nevenom Pavlović

Privatna arhiva Alo

Anja Sadiku vežba sa Nevenom Pavlović, Foto: Privatna arhiva Alo

 

Posle pionira, i kadeti su postali šampioni države u svom uzrastu, ali do zvezda će verovatno morati težim putem.
- Jedan smo od najuspešnijih klubova u Srbiji u uzrastu od pet do 15 godina. Tome svedoče brojne medalje, pehari i izveštaji Džudo saveza Srbije sa državnih i regionalnih turnira. U naredne dve godine očekujem i plasman na Evropsko prvenstvo. Predviđen je i odlazak na kamp u Zagreb gde će kadeti odmeriti snage s jakim protivnicima. Sve to iziskuje i velika materijalna sredstva i ulaganja, ali zaista imamo talentovanu decu koja zavređuju pažnju - dodaje kapetan specijalne brigade Vojske Srbije i nekadašnji reprezentativac Srbije.

Preporučujemo još:

 

Nikola Nikitović sa Bogdanom Veličkovićem

Nenad Vujanović

Nikola Nikitović sa Bogdanom Veličkovićem, Foto: Nenad Vujanović

 

Dvanaest veličanstvenih

Prvi tim Džudo kluba Partizan VML čini 10 devojčica i dva dečaka. Rezultatski se posebno ističu sestre Nišević - Nikolina, Kristina, Jelena, sestre Sadiku - Dunja i Anja, Dunja Vukićević, Tamara Domazet, Milica Ilić, Nevena Pavlović, Anastasija Bogdanović, Nikola Nikitović i Bogdan Veličković. Ali, svakako ima još takmičara koji radom doprinose renomeu kluba.

 

Majstori  na treningu

Nenad Vujanović

Majstori na treningu, Foto: Nenad Vujanović

U konkurenciji od preko 1.000 takmičara iz 39 zemalja, mladi džudisti Partizana VML (njih 11) nedavno su u Mostaru zauzeli četvrto mesto u ukupnom plasmanu osvojivši 15 medalja.

- Strunjača je mesto gde pobeđuju rad, volja i talenat, pa kontinuirano ponavljam učenicima da ukoliko se trud ne isplati posle prvog učešća, na trećem ili četvrtom takmičenju sigurno hoće - zaključio je Stojanović.