Nenad Borovčanin
V. Marković
Bokseri elegantno u Superligu

Alo! / D. J. Bužić

Bokseri elegantno u Superligu , Foto: Alo! / D. J. Bužić

Domaći boks već grabi krupnim koracima u sam evropski vrh, a dokaz za ekspanziju doskora "mrtvog sporta", očekujemo kroz novu sezonu u Superligi Srbije. Početak, prema svim najavama superuzbudljivog šampiona, planiran je za 10. oktobar.

Pročitajte još:

Nenad Borovčanin, predsednik Bokserskog saveza Srbije, s puno energije prilazi još jednom izazovu koji, u njegovom slučaju, znači neopisivo zadovoljstvo.

- Superliga je takmičenje koje okuplja najbolje boksere u Srbiji, takođe publika ima priliku da uživa u dobrom boksu, a pune tribine doprinose napretku ovog sporta u želji da se uskoro sa najvećih svetskih takmičenja vraćamo sa medaljom. Osvojili smo odličja u kadetskoj i juniorskoj, verujem ubrzo i u seniorskoj konkurenciji - rekao je Borovčanin na konferenciji za medije.

Nenad Borovčanin

V. Marković

Nenad Borovčanin, Foto: V. Marković

On je najavio i jednu novinu, a to su strani bokseri u domaćem šampionatu.

- Dozvolili smo svakom klubu po dva strana borca sa trenerima. Sombor se odlučio da dovede Kubance i Hrvate, Radnički iz Beograda Ruse, dok je niški Radnički doveo dvojicu Bugarina, a Loznica dvojicu boksera iz BiH - rekao je Borovčanin.

Danas je jedna od najpoznatijih MMA sportistkinja, a njena životna priča pogađa u srce

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 24.09.2019. 22:12 Pejdž Vanzant (25) je jedna od najpoznatijih dama u MMA sportu, a potresni splet okolnosti posle kojih je odabrala ovu profesiju obišao je svet. Foto: AP Frank Franklin Ii Jedna od najlepiši predstavnica ovog sporta, za MMA se zainteresovala u srednjoj školi nakon svakodnevne torture koju je prolazila od strane vršnjakinja.

Najavi nove sezone prisustvovali su i bokseri, najveće uzdanice svojih klubova. U novoj sezoni takmičiće se sedam ekipa, u dve grupe: Jedna će imati četiri tima (Loznica, Radnički Niš, Vojvodina i Radnički Kragujevac), dok su u drugoj tri tima (Radnički Beograd, Metalac Valjevo i Sombor).

Titulu šampiona brani Metalac, a kao najveći favoriti u predstojećoj sezoni spominju se Loznica i Radnički iz Beograda.

Bonus video: Vladan Milojević - konferencija nakon Olimpijakosa