Pobednik Nemanja Gavrilović
Alo! D.J.Bužić
Pobednik Nemanja Gavrilović

Alo! D.J.Bužić

Pobednik Nemanja Gavrilović, Foto: Alo! D.J.Bužić

Sve što je potrebno za vrhunski boks, za istinski spektakl, stalo je u tri adrenalinska sata završne večeri u dupke punoj dvorani “Šumice”.

PROČITAJTE JOŠ:

“Beogradski pobednik” u svom 57. izdanju, doneo je 11 nezaboravnih borbi u kojima je na kraju krunisan jedan srpski borac. Nemanja Gavrilović pobednik je ovogodišnjeg Memorijala “Branko Pešić”, momak je imao borbu karijere. Devetnaestogodišnji bokser smederevskog Despota je u finalu kategorije do 60 kg savladao Turčina Hakana Dogana i poneo epitet junaka celokupnog “Beogradskog pobednika”.

- Ostvario sam najveći uspeh otkako sam stupio u ring, ovo je san mnogih boksera. Velika je čast poneti kući trofej “Beogradskog pobednika”. Obećavam, Srbija će se tek ponositi samnom - rekao je naš reprezentativac.

Prepune tribine u

N.Miletić

Prepune tribine u "Šumicama", Foto: N.Miletić

Srbiji je pripalo i dva srebra. Vladanu Babiću je u finalu superteške kategorije za dlaku izmaklo najsjajnije odličje, a poraz od Moldavca Alekseja Zavatina mu je baš teško pao. Ubeđeni smo da će se naš šampion posle svega vratiti još jači u ring, navijamo za njega da nam sa Evropskog prvenstva donese medalju. Imali smo i jednu damu u finalu - supertalentovanu, 19-godišnju Jelenu Zekić (do 57 kg), koju je porazila znatno starija Ukrajinka Julija Ciplakova.

LEGENDE UZ RING

Nenad Borovčanin, predsednik BSS, ukazao je veliku čast najvećim legendama ovog sporta. Tik uz ring su sedeli, jedan do drugog, bokserske gromade: Tadija Kačar, Dragomir Vujković, Fazlija Šaćirović, Mirko Puzović, Miodrag Gajović, Ljubiša Simić, Ace Rusevski, Jovan Džakula, Mujo Bajramović, Miodrag Perunović, braća Ribać...

Za najbolju reprezentaciju na turniru proglašena je Rusija, čiji su bokseri u završnim duelima sa Ukrajincima imali podršku beogradske publike ravnu onoj kada se mečevi igraju, recimo, u Moskvi.

Bokserski savez podelio je i posebna priznanja sponzorima, gradu Beogradu koji je dao podršku turniru, zatim heroju sa Košara zastavniku Dejanu Agočeviću, prof. dr Mirku Bumbašireviću, čuvenom hirurgu, kao i uredniku sportske rubrike “Tanjuga” Željku Vučkoviću za afirmaciju i popularizaciju bokserskog sporta u Srbiji.

Na turniru je učestvovalo 157 boksera i bokserki iz 20 zemalja.