Srpske boks dame osvojile devet bronzi na EP u Beogradu i nastavljaju pohod

23:58 | 23-04-2024

Ostali sportovi 0

Sjajan rezultat reprezentativki Srbije.

Boks
Foto: BSS

Pobednička poema srpskih boks gracija nastavljena je i u drugoj sesiji šestog dana takmičenja. Nakon prve sesije i održanih četvrtfinala Evropskog prvenstva za seniorke i seniore 2024. rezultat za Srbiju glasio je pet od pet, što znači pet zagarantovanih bronzi.

Druga sesija krenula je pobedom srpske reprzentativke Natalije Šadrine u kategoriji do 60kg protiv Miroslave Jedinakove iz Slovačke. Za plasman u polufinale Šadrina će se boriti sa svetskom i olimpijskom šampionkom, Irkinjom Keli En Harington koja kao i naša Natalija ima obezbeđenu normu za OI u Parizu gde brani zlato osvojeno u Tokiju.

- Zadovoljna sam pobedom, verovala sam u sebe i boksovala dobro, hrabro, taktički. Srećna sam, imam sjajnu podršku i tima i svih ovde, to mi je dodatna motivacija da budem još bolja i jača. Protivinica jeste velika šampionka, boksovale smo 2-3 puta do sada i ostao je jedan revanš za mene ka njoj, a ja sam sama sebi najveći rival, verujem da ću ovog puta biti u moju korist - istakla je Šadrina.

Trijumfalni pohod srpkinja nastavila je i Milena Matović u kategoriji do 66kg pobedila Šahlu Alahverdijeve iz Azerbejdžana. Naredni meč polufinala Matovićeva boksuje protiv prvog nosioca, ruskinje Albine Mlodazhanove.

- Meč je bio dosta težak, bila je prisutna i ta euforija s obzirom da sam boksovala za medalju koja je kruna moje karijere. Nadam se da sam odradila dobar deo taktike i da se publici i trenerima svideo sam meč. Biće teško u nastavku, ali Bože zdravlja idemo korak po korak do zlata - rekla je Matovićeva.

Boks Foto: BSS
 

U kategoriji do 63kg srpska reprezentativka Kristina Kaluhova deklasirala je Anu Juliju Jeni iz Švajcarske i time obezbedila desetu sigurnu bronzu za Srbiju na ovom šampionatu. U narednom meču bosovaće protiv Slovakinje Tamare Kubalove.

- Prva borba je uvek teška i zato nije bilo sasvim lako. Neće biti sasvim lako ni u nastavku, ali sam maksimalno spremna za sve situacije. Nadam se da ću osvojiti medalju - istakla je Kuluhova.

Usledio je prvi poraz za ženski srpski tim na ovom šampionatu, U kategoriji do 70kg Anastasija Lukajić izgubila je od Beloruskinje Arinr Danilčik.

BSS Alo
 

 

Za kraj četvrtinalnog dana u konkurenciji dama pod svodoima hale “Aleksandar Nikolić” u kategoriji do 75kg srpska reprezentativka Nikolina Gajić uvelikoj borbi savladala je Gabrijelu Stonkute iz Litvanije i time donela 11 osiguranu bronzu za Srbiju. U polufinalu Nikolina će se boriti protiv ruskinje Anastasije Šamonove.

- U početku smo se uigravale, nakon što sam ušla u ritam uspela sam da izvučem pobedu. Srećni smo što smo danas ostvarili skoro stopostotni učinak. Juče mi je bilo malo lakše zato što je protivnica danas bila mnogo jača - zaključila je Gajićeva.

Sedmi dan takmičenja donosi devet borbi za osiguranu bronzanu medalju muških boks reprezentativaca Srbije. Za plasman u polufinale i medalju boriće se:

(48kg) Rade Joksimović – Ion Plinga (MDA), 51kg Omer Ametović – Davit Japaridze (GEO), 54kg Tamir Galanov – Dmitri Dvali (RUS), 63,5kg Nazif Sejdi – Mamedov Gabil (RUS),  67kg Vahid Abasov – Rafael Buza (HUN), 71kg Jovan Nikolić – Stefan Savković (MNE), 75kg Almir Memić – Šriri Hamza (BEL), 80kg Rastko Simić – Iseni Arjan (MKD), 86kg Veljko Ražnatović – Čiriakov Andrei (MDA).

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading