Bokserska liga
Foto: Privatna arhiva

Bokserski turnir održan je prošlog vikenda prepunoj sali u Požarevcu gde su ljubitelji ove plemenite veštine uživali u borbama, koje su pokazale da se boks uveliko vraća u Srbiju.

Borovčanin

BSS

 

 

Dalibor Filić istakao je da se ova plemenita veština podigla iz pepela zahvaljujući predsedniku Bokserskog saveza Srbije, Nenadu Borovčaninu.

- Nekada sam trenirao boks i otud ljubav prema njemu. Do skora je ovaj plemeniti sport zamro u našoj zemlji, ali pojavom Borovčanina diže se iz pepela. Upravo zbog njega sam se aktivirao i pre sedam meseci otvorio klub. Njegov rad da se boks uzdigne dao mi je motiv i želju da i ja svojim malim doprinosem pokažem da ima nade, pod uslovom da se marljivo radi. Cilj mi je da decu sklonim sa ulica i pokažem da se za sve treba boriti, a onda je uspeh neminovanan - rekao je Dalibor i dodaje da decu kroz boks uči da postoje usponi i padovi kako u sportu, tako u životu.

Bokserska liga

undefined

 

 

- Nekada u životu čovek treba da padne, da bi video ko je i šta je. Tad se  čeliči i jača duh. Posle tog pada, treba pronaći unutrašnju snagu da se ustane, a potom nastavi dalje. Ukoliko se u tim sutuacija posle pada ponovo vratite na vrh, to je uspeh i moj cilj da naučim decu.  Ono što hoću da kažem, jeste da su pobede važne, ali isto tako i porazi, jer tad može da se vidi gde se greši,  a ujedno porazi daju motivaciju da se ide dalje - rekao je Dalibor.

Bokserska liga

undefined

 

 

Takmičeri njegovog kluba usvojili su njegovu filozofiju, te su izlaskom u ring podigli publiku na noge, a na taj način su stavili do znanja da će se za tu decu, ukoliko nastave da se bave plemenitom veštinom, čuti širom sveta.

Bokser Luka Katić, čiji stil borbe podseća na čuvenog Princa, svojim umećem pokazao je kako treba da se ponaša u ringu. Protivnika nije unizio, niti podcenio, te je osim pobede pokazao da izrasta u čoveka velikog srca.

Bokserska liga

undefined

 

 

Takmičar Mateja Mitrović pokazao je da ima sve što jedan borac treba da poseduje, te se videla njegova aposulutna dominacija koja mu je donela pobedu.

Mlađani Mihajlo Filić pibliku i sudije je oduševio svojim nastupom u uzrasti mlađih pinira. On je pokazao da ima u sebi više od talenta i da je predan ovom sportu. 

Bokserska liga

undefined

 

 

I na kraju dečko čije su borbe najviše podigle publiku na noge, gde se u jednom meču mogla videti sva lepota boksa je Strahinja Filić. Strahinja je pokazao da ima graciozno kretanje, apsolutnu kontrolu i fiksaciju protivnika.  Za njega su stručnjaci rekli da ima velike šanse da dosegne svetsku slavu ukoliko nastavi putem kojim je krenuo.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading