ŠOK U SVETU BOKSA Propali pregovori o borbi Fjurija i Usika u Londonu
Foto: Printscreen

Propali su pregovori o borbi za ujedinjenje titula svetskog šampiona u teškoj kategoriji između Britanca Tajsona Fjurija i Aleksandra Usika, izjavio je danas promoter ukrajinskog boksera Aleksander Krasik, prenosi Skaj.

Usik je svetski šampion u verzijama WBA, IBF i WBO. Fjuri je svetski šampion u verziji WBC. Borba između britanskog i ukrajinskog boksera trebalo je da bude održana 29. aprila na londonskom Vembliju.

Usikov menadžer Egis Klimas izjavio je ranije danas da od borbe neće biti ništa, a ovu informaciju je potvrdio i Krasik, koji je rekao da su problemi nastali oko raspodele novca.

ŠTETA Jelena Janićijević zaustavljena u osmini finala SP u Nju Delhiju

Fjuri je tokom pregovora tražio da se novac od borbe podeli 70-30 u njegovu korist, jer je tvrdio "da je bolji bokser i da će meč biti održan u Londonu". Usik je pristao na ovaj zahtev, ali je tražio da Britanac donira milion funti kao pomoć Ukrajini. 

Međutim, dve strane nisu uspele da zaključe dogovor, a Klimas je potvrdio da su pregovori propali.

Usik je sa svojim saradnicima zatvorio trening kamp i već se sprema za narednog protivnika. On će morati da se bori protiv obaveznog izazivača iz WBA Danijela Duboe. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading