SRPSKE BOKSERKE REĐAJU POBEDE Snežana i Milena trijumfom startovale SP u Nju Delhiju
Foto: Promo/BSS

Šiljković je u kategoriji do 48 kilograma u prvom kolu Prvenstva sveta u Nju Delhiju savladala Gunel Rahimovu iz Azerbejdžana, jednoglasno 5:0 i sledi joj duel protiv Farzone Fozilove iz Uzbekistana.

- Zadovoljna sam, mislim da sam bila dosta ubedljiva i zasluženo pobedila. Sledi Uzbekistanka sa kojom sam sparingovala ovde i nadam se najboljem - rekla je Šiljkovićeva.

Veliku pobedu u kategoriji do 66 kilograma ostvarila je Matovićeva, koja je posle izgubljene prve runde preokrenula protiv Seme Ćaliskijan iz Turske 5:0, bronzane sa prethodnog šampionata sveta u Istanbulu.

SRPSKE BOKSERKE REĐAJU POBEDE Snežana i Milena trijumfom startovale SP u Nju Delhiju

BSS

 

 

- Sačekala sam svoj trenutak, krenula sam žestoko posle izgubljene runde i mislim da zasluženo idem dalje - istakla je Matovićeva, koju u narednoj rundi čeka Kineskinja Jang Li.

Jelena Zekić, u kategoriji do 54 kilograma, posle velike borbe poražena je od naturalizovane Italijanke Olene Savčuk 5:0.

- Ne mogu da budem zadovoljna, pre svega sudijskim kriterijumom, mada je rivalka veoma iskusna i kvalitetna. Prošle godine bila sam blizu medalje, a sada se okrećem Evropskim igrama i kvalifikacijama za Olimpijske igre u Parizu – rekla je Zekićeva.

SRPSKE BOKSERKE REĐAJU POBEDE Snežana i Milena trijumfom startovale SP u Nju Delhiju

BSS

 

 

Selektor srpske ženske boks selekcije Marko Tubić istakao je da sa učinkom 5:1, uprkos porazu Zekićeve, moramo da budemo zadovoljni dosadašnjim učinkom na šampionatu planete u Indiji.

- Zekićeva nije imala dan, a rivalka je takođe kvalitetna. Sa druge strane Šiljković i Matović su se sjajno borile i zasluženo prošle dalje. Ostaje još Jelena Janićijević da izađe u ring, njen meč je 21. marta. Dan ranije Sara Ćirković boksuje za četvrtfinale, čekamo raspored i nadamo se najboljem - zaključio je selektor Tubić.

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading