OMER AMETOVIĆ Ko osvoji Beogradski pobednik ulazi među besmrtne
Foto: Promo/BSS

Kako se približava prvi udarac gonga na jubilarnom 60. Beogradskom pobedniku (29. mart - 2. april, hala „Pinki“), tako i raste tenzija među najboljim bokserima Srbije, regiona ali i čitavog sveta. 

Osvajanje drugog najstarijeg turnira u Evropi oduvek je predstavljalo znak prestiža i svrstavanje u red besmrtnih. Omer Beli Ametović kao jedan od najperspektivnijih naših boraca u kategoriji do 48 kilograma, sa 21 godinu prvi put kreće u osvajanje Beogradskog pobednika. 

Srbija, zemlja boksa

Ametović je jedan, već sada uspešnih projekata Bokserskog saveza Srbije, na čijem čelu se nalazi predsednik Nenad Borovčanin. 

- Otkako je Nenad preuzeo Savez, srpski boks ide uzlaznom putanjom. Imamo fantastične uslove za rad, a drago mi je što i u državi imamo šampionski tretman, što se naši rezultati na međunarodnoj sceni poštuju. Biće Srbija ponovo zemlja boksa, ubeđen sam - odlučno će Ametović. 

Omer se sa još 20 naših reprezentativaca nalazi na pripremama za ovaj turnir i nada se jednom od najvećih uspeha u karijeri. 

OMER AMETOVIĆ Ko osvoji Beogradski pobednik ulazi među besmrtne

BSS

 

- Prethodnih godina sam preskakao Pobednika jer sam nekako baš tada bio u jeku priprema za evropska i svetska prvenstva, sada ću konačno kročiti u ring na turnir koji su osvajali i moji uzori, velike legende - Mate Parlov i Mirko Puzović. Oduvek se znalo - ko osvoji Beogradskog pobednika, taj je sigurno spreman za evropsko zlato i neku od svetskih medalja. Biće to dobra provera moje forme pred Svetski šampionat u Uzbekistanu gde napadam medalju - s puno strasti i očekivanja priča za Alo! Ametović. 

Svi mečevi na Areni 

Jubilarni 60. „Memorijal Branko Pešić - Beogradski pobednik“ biće održan pod pokroviteljstvom Grada Beograda i podržan od strane generalnog sponzora MTS-a, a svi ljubitelji boksa borbe će moći da prate u direktnom prenosu na TV Arena Fight. 

Beli je svestan snažne konkurencije, ali se ne plaši novih izazova u ringu hale „Pinki“. 

- Biće pakleno na Beogradskom pobedniku. Očekuje se učešće takmičara iz preko 20 zemalja sveta, preko 200 boraca i na putu do finala će svako morati da naleti na jednog vrhunskog boksera. Ali nema brige, ipak ja treniram već 13 godina boks, a ne balet, nema tu straha. Zbog Svetskog prvenstva i priželjkujem da za rivala dobijem nekog od najboljih boksera. E sad, da li ću baš ja osvojiti Beogradskog pobednika, videćemo. Iskreno, radovao bih se kao i sopstvenom uspehu da u red besmrtnih uđe bilo ko od mojih drugara, kolega, reprezentativaca Srbije - pošteno sagledava situaciju momak koji je rođen u Šapcu, a trenutno se bori u dresu BK Sombor. 

Klub besmrtnih 

Šampioni Beogradskog pobednika bili su: Bogdan Kahriman, Mate Parlov, Jovan Džakula, Zvonko Vujin, Svetomir Belić, Dragomir Vujković, Ljubinko Veselinović, Tadija Kačar, Slobodan Kačar, Mirko Puzović, Sreten Mirković, Miodrag Perunović, Bratislav Ristić, Dragan Konovalov, Aziz Salihu, Plamen Jankov, Ante Josipović, Ivan Ribać... 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading