SPEKTAKL Beograd centar sveta borilačkih sportova: U subotu počinje Svetsko prvenstvo u MMA
Foto: Promo/MMA savez Srbije

Prve borbe u okviru Svetskog prvenstva zakazane su od nedelje, 12. februara od 11 časova, a tokom sedam dana u Beogradu će se boriti i žene i muškarci, u juniorskoj i u seniorskoj konkurenciji.

Finala u juniorskoj konkurenciji zakazana su za četvrtak, 16. februar dok će se finala u seniorskoj konkurenciji održati 17. februara.

Predsednik MMA saveza Srbije Luka Nikolić ističe da je prvenstvo koje se otvara za vikend istorijski događaj za ovaj sport, imajući u vidu da je Beograd je prvi evropski grad domaćin svetskog prvenstva u planetarno najbrže rastućem sportu, s obzirom na to su domaćini prethodnih sedam šampionata bile Sjedinjene Američke Države, Bahrein i Ujedinjeni Arapski Emirati.

- Ovo pre svega predstavlja veliku čast za našu zemlju i moram da kažem da smo se već sada, u ovom organizacionom delu, pokazali kao odlični domaćini. Ljudi iz svetske MMA federacije (IMMAF) oduševljeni su Beogradom, uslovima u Štark areni, interesovanjem publike i činjenicom da ovaj sport prati ovoliki broj naših ljudi. Ne sumnjam da će po završetku prvenstva imati još bolje utiske o Srbiji - kaže Nikolić.

U Štark areni biće postavljeno pet borilišta, u okviru kojih će se boriti 550 takmičara iz 62 države sveta. Procene su da će gledaoci biti u prilici da dnevno posmatraju i do stotinu borbi.

BUUUMMM Leteće koleno za NOKAUT kakva dugo nije viđen u MMA oktagonu (VIDEO)

- Svi ovi takmičari dolaze u našu zemlju sa svojim timovima, trenerima, fizioterapeutima, neki čak i sa porodicama. Кako je MMA najbrže rastući sport, mnogo navijača iz svih krajeva sveta posetiće Srbiju naredne nedelje, tako da očekujemo i veliki broj turista koji će pored vrhunskih borbi, imati priliku i da upoznaju našu zemlju.

Borilački spektakli u Štark areni ne završavaju se zatvaranjem Svetskog prvenstva u MMA. U subotu, 18. februara od 19 časova, održaće se profesionalne borbe u okviru organizacije ”BRAVE FC” iz Bahreina.

 "BRAVE FC” će ugostiti borce iz Srbije, Кirgistana, Rusije, Bahreina, Poljske, Hrvatske, Francuske, Azerbejdžana, Belgije, Egipta, Libana i Saudijske Arabije.

POVRATAK CRVENE ZVEZDE NA VELIKA VRATA Crveno-beli predvođeni Darkom Stošićem sanjaju titulu prvaka Evrope

Predsednik ove organizacije Mohamed Šahid uveren je da će Srbija biti polazna tačka još jačeg, sistemskog razvoja MMA sporta u Evropi.

- Očekujem da će i druge evropske zemlje slediti primer Srbije. Ovakvi događaji će pomoći u stvaranju održive MMA sportske ekonomije u ovim nacijama koje će dalje razvijati sport na kontinentalnom nivou - rekao je Šahid. 

Cena ulaznica za Svetsko prvenstvo u MMA iznosi simboličnih 200 dinara i organizatori se nadaju da će tribine Štark arene biti ispunjene gledaocima koji će po prvi put imati priliku da u našoj zemlji uživo posmatraju ovakva borilačka nadmetanja.

Ulaznice za profesionalne nadmetanja 18. februara kupuju se odvojeno od karata za Svetsko prvenstvo, su takođe u prodaji.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading