DONACIJA BOKSERSKOG SAVEZA GRADU BOKSA Kragujevac sada ima dva ringa
Foto/Grad Kragujevac

Više od 40 godina Kragujevac, grad boksa u bivšoj Jugoslaviji koji je iznedrio mnoge državne i međunarodne šampione, od Mirka Puzovića, Slaviše Popovića, Dragoslava Jakovljevića Babeje do čuvenog trenera Slavka Sorgića, imao je samo jedan ring

- Pored finansijske podrške Bokserskom klubu Radnički ovo je najava promena u ovom sportu i korak ka ujedinjenju bokserskih klubova u Kragujevcu. Sportska infrastruktura u sali u Velikom parku je dostupna svim klubovima za treninge, pored buduće planirane podrške kojom želimo da damo snažan impuls saradnji ovom sportu vratimo popularnost, kakvu zaslužuje grad sa najvećom bokserskom tradicijom u bivšoj Jugoslaviji – kaže Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport.

STRAH I TREPET U RINGU Budi prva u nečemu što voliš - bokserka Aleksandra Vujović - LEPŠA STRANA SPORTA (VIDEO)

Borovičanin je naglasio da vereuje da Kragujevac podržava i da će i ubuduće izdvajati sredstva da se publici vrate kvalitetni bokserski mečevi i podsetio se:

- Moj prvi meč je bio ovde pred punom halom, a siguran sam da je publika željna pravog boksa: Želimo da se boks u Kragujevcu ujedini uz podršku Bokserskog saveza Srbije i grada. Bokserski savez radi na promociji ovog sporta, sale su prepune mladih, tribine su pune publike, počeli su i televizijski prenosi kojih dugo nije bilo, tako da je boks ponovo popularan.

Dodao je da je Savez prošle godine organizovao Svetsko prvenstvo, a planira da orgasnizuje još velikih takmičenja, a jedno može da bude u Kragujevcu, sledeće godine.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading