POKORILA EVROPU Zvezdina džudistkinja, Marica Perišić, najbolja na Starom kontinentu
Džudo klub Crvena zvezda

Reprezentativka Srbije u konkurenciji do 57 kilograma, posle medalje osvojene na Gran Slemu u Abu Dabiju proteklog vikenda, još jednom je pokazala da je neprikosnovena i na Šampionatu Starog kontinenta za mlađe seniore u Sarajevu gde je osvojila najsjajnije odličje. 

Marica je u prestonici BiH bila i prvi nosilac, pa je posle prvog kola u kome je bila slobodna, u drugom meču savladala je odličnu Francuskinju Melani Kotard (vazarijem).

Posle Francuskinje redom su padale sve protivnice Zvezdine šampionke. U trećem kolu savladala je Italijanku Karlotu Avanzato, Adrijanu Rodrigez iz Španije u polufinalu koju je maestralno pročitala i bacila na wazari i potom zapečatila ulaz u finale zahvatom.

POKORILA EVROPU Zvezdina džudistkinja, Marica Perišić, najbolja na Starom kontinentu

Džudo klub Crvena zvezda

 

CRVENA ZVEZDA DRUGI NAJJAČI KLUB U EVROPI Ispred crveno-belih džudista samo neprikosnoveni Rusi

U finalu slavila je trofejna Zvezdina džudistkinja u duelu sa Turkinjom Hazret Bozkurt maksimalnim rezultatom 10:0.

- Presreća sam jer ovu konkurenciju do 23 godine završavam sa evropskom titulom. Još uvek nisam potpuno svesna koliko je to veliki uspeh jer mi se utisci nisu slegli ni posle medalje iz Abu Dabija. Ovo je sve plod timskog rada i zato bih pre svega želela da zahvalim predsednicima Džudo kluba Crvena zvezda, Stojanu Vujku i ivanu Bošnjaku kao I predsedniku Džudo saveza Srbije Ivanu Todorovu na tome jer imamo odlične uslove za rad. Hvala mom treneru Vladi Jovičiću I svima u Džudo klubu Crvena zvezda, ovo je tek početak - rekla je Marica Perišić. 

Zadovoljstvo ostvarenim uspehom nije krio ni šef stručnog štaba DŽK Crvena zvezda Vladimir Jovičić.

-Pokazala je veliku zrelost I karakter na ovom takmičenju. Sve što smo se dogovorili ispunila je što je rezultiralo kao što vidite zlatnom medaljom istakao je Vladimir Jovičić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading