BIĆE TO SPEKTAKL Ruski „čelik“ Gasijev opipao puls Beograda pred susret sa Amerikancem
BSS

Za mnoge nezamislivo, za nas realnost. Beograd i Srbija, aspekt slobode i svetlosti! Spajaju nespojivo, raširenih ruku dočekujuju i ispraćaju svakog putnika dobronamernika.

Kalendarska 2022. donela je brojne nedaće širom meridijana, sukobe, isključivost, organičenja, surovost u svim porama društva. Srbija je nastavila da pruža utočište svim ljudima satkanim od dobrote i ljubavi, posebno sportistima koji samo žele da se bave svojim pozivom i da ostvare rezultat kojim će zauzeti mesto u istoriji.

Novi svetski sportski spektakl čiji je domaćin srpska prestonica čeka nas u suton leta, 26. avgusta 2022. u Beogradu na vodi. U profesionalnom boks meču oči u oči naći će se bivši svetski šampion u kruzer verziji, Rus Murat Gasijev i amerikanac Karlos Velč.

BIĆE TO SPEKTAKL Ruski „čelik“ Gasijev opipao puls Beograda pred susret sa Amerikancem

BSS

 

 

Ruski „čelik“ koji broji samo 28 leta, nosio je naslov šampiona planete, IBF titulu od 2016. do 2018. i WBA titulu 2018 u teškoj kategoriji do 90,7 kg. Od oktobra 2021. rangiran je kao deveti najbolji aktivni teškaš na svetu sa skorom (28-1, 21 KO).

Gasijev se nije takmičio od jula 2021, kada je u Moskvi zaustavio Nemca Mihaela Vališa već u trećoj rundi. Rus je jedini poraz u karijeri doživeo u julu 2018. u finalu Svetske bokserske superserije (VBSS), izgubivši jednoglasnom odlukom od neporaženog Ukrajinca Aleksandra Usika, koji je posle turnira postao apsolutni šampion sveta.

NEVERICA POSLE PRIČE O SMRTI Nove fotke Majka Tajsona šokirale sve, šta mu se dogodilo (FOTO)

Amerikanac Karlos Velč (21-2-1, 18 KO) ima 42 godine, njegov debi u profesionalnom ringu datira iz oktobra 2017. Takmičarski je aktivan tokom cele sezone, što govori činjenica da u jednoj sezoni ima i do šest mečeva, boreći se najviše u Kolumbiji i Panami. Velč je poslednji put izgubio u aprilu 2018. i od tada je pobedio u 19 borbi.

Nebrojano puta srpska prestonica pokazala je i dokazala celom svetu da se pod našim nebeskim svodom živi slobodno, da brzo i uspešno rešavamo za druge nerešivo, da naš duh i srca znaju za dobro, iskreno i hrabro.

- Sport je među prvim na listi takvih primera, sport je naš šampionski potpis od kojeg strepe protivnici i kome se divi ceo svet. I kada se cela planeta zatvorila usled pandemije izazvane virusom korona, kada je stavljen katanac na najveće sportske događaje naša zemlja je preuzela breme organizacije smotri najboljih sportista sveta u mnoštvu sportova. Među njima je bilo i Prvenstvo sveta u boksu za seniore 2021. kojim se ponosimo, u kome se ugostili preko 2000 boksera i članova njihovih timova i koji su iz našeg Beograda otišli puni prelepih uspomena, utisaka, emocija, zadovoljstva gostoprimstvom koje su doživeli od strane nas. Nova poslastica svih ljubitelja plemenite veštine kuca na naša vrata, Beograd na vodi, 26. avgust i sudar titana Gasijeva i Velča, Rusa i Amerikanca - rekao je sportski direktor Bokserskog saveza Srbije Mane Marčeta. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading