ISTORIJSKO EP U BOKSU Abasov među besmrtnima, Srbiji sigurno srebro, čekamo evropsku titulu
BSS

Još samo jedan, taj finalni meč, deli našeg borca Vahida Abasova od ulaska u besmrtne. Zapravo, on je to već postao pošto je poslednju medalju na evropskom prvenstvu osvojio Mujo Bajrović u Geteborgu i to pre 31 godine, ali je ona bila bronzanog sjaja.

Reprezentativac Crvene zvezde opravdao je očekivanja i vizionarski potez Nenada Borovčanina, predsednika Bokserskog saveza Srbije, koji je ubedio Abasova da rusku zastavu zameni srpskom trobojkom. Na Svetskom prvenstvu u Beogradu mu je izmaklo pobedničko postolje, ali je na Evropskom šampionatu u Jermeniji juče obezbedio srebro i imaće priliku da se danas bori za zlato u kategoriji do 67 kilograma.

U polufinalu Moldavac Aleksandar Parašćijev je poklekao pred Abasovim, a pre toga su srpskom bokseru morali da se poklone Irac Kever (5:0) u osmini finala i Škot Tiler Džoli (5:0) u četvrtfinalu.

Inače, Abasov je imao veliku podršku domaće publike, pa se sa svih strana tribina orilo: "Srbija, Srbija". Imao je Abasov i podršku od ostalih reprezentativaca, i članova našeg tima. Defanzivac jednog od najboljih klubova Jermenije, Ararata, sa prijateljima iz Srbije, sa šalom naše zemlje bodrio je Abasova.

- Verovao sam u sebe i svoj tim trenera. Svakog rivala smo analizirali. Dugo se pripremam za Jerevan, moja želja je najsjajnije odličje. Sam ulazak u finale je veliki uspeh, ali ja hoću još jednu pobedu na Svetskom prvenstvu. Ove pobede su uvod u nastavak mog sjajnog rada i kruna karijere hoću da mi bude Pariz i Olimpijske igre.

Velter kategorija na Evropskom prvenstvu je od 63,5 kg do 67 kg i boduje se za olimpjske kvalifikacije, absorbuje kilaže od 63,5 do 71 kilogram - pojasnio je Vahid Abasov, prošlogodišnji pobednik prestižnog Beogradskog pobednika.

Srbija je, definitivno, osvojila dve medalje na Evropskom prvenstvu u Jermeniji. Posle ulaska Abasova u finale, u večernjem terminu se pod srpskom zastavom u polufinalu bori i Artum Agejev (kategorija do 80 kilograma).

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.


 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading