ČEKA SE "BOŽE PRAVDE" Dve medalje srpskih boksera na EP u Jermeniji
BSS

Na najvažnijem takmičenju za seniore u 2022. učestvovalo je 219 boksera iz 39 zemalja, među kojima i deset reprezentativaca naše zemlje.

U Srbiju će se okićeni medaljama vratiti naša dva boks reprezentativca Vahid Abasov i Artum Agejev. Prvi meč na EP u Jermeniji za Srbiju je boksovao Agejev i upisao pobedu, upravo je on prvi i došao do medalje plasmanom u polufinale čime je osigurao bronzu. U četvrtfinalu u olimpijskoj kategoriji do 80 kg Agejev je bio bolji od Bugarina Kristijana Nikolova, za finale boriće se sa reprezentativcem Hrvatske Lukom Plantićem.

ČEKA SE

BSS

 

-Tri odlična meča su iza mene, tri važne pobede i osigurana medalja, ali ovim što je do sada učinjeno neću se zadovoljiti. U polufinale ulazim maksimalno motivisan, boriću se do poslednjeg atoma snage za novu pobedu Srbiji koja bi značila finale i priliku da se osvoji zlato. Pobedničko postolje je moj cilj, moj san, vredno sam radio na tome, forma je na visokom nivou, verujem u trijumf i da ćemo svi slušati himnu “Bože pravde” na kraju ovog šampionata u znak osvajanja zlatne medalje za Srbiju - rekao je Agejev.

ČEKA SE

BSS

 

Drugu sigurnu bronzanu medalju Srbiji je obezbedio i Vahid Abasov koji je ubedljivo u olimpijskoj kategoriji 63.5 - 67 kg pobedio Škotlanđanina Tilera Džolija (5-0) u četvrtfinalu Evropskog prvenstva. Za finale srpski reprezentativac boriće se protiv Moldavca Aleksandrea Parašćijeva.

ČEKA SE

BSS

 

-Nisam sve rekao u ringu u Jerevanu, medalja je tu, ali još ništa nije konačno. Ostale su još dve borbe, kažem dve jer sam uveren da ću nastaviti sa odličnim partijama i biriti se za zlato. Nema lakih borbi, nema lakih protivnika, svaki meč je priča za sebe i svaki težak na svoj način. Došao sam po evropsko zlato za Srbiju i verujem da ću ring napustiti kao šampion. Medalja u Beogradu na Svetskom prvenstvu izmakla je za pedalj, u Jermeniji sam već osigurao medalju, ali ne zadovoljavam se broznom, mene zanimaju samo najveća dela i pobedničko postolje. Nadam se da ću uspeti sprovesti u delo sve ovo za šta sam mesecima naporno radio, da ćemo se svi zajedno radovati zlatu - zaključio je Abasov.

ČEKA SE

BSS

 

ZA PAMĆENJE Srbiji i druga sigurna medalja na EP u boksu

Polufinala zakazana su za nedelju 29. maj 2022. Svi u stručnom štabu srpske reprezentacije, na čelu sa selektorom Milanom Piperskim uvereni su da će naši momci biti sjajni i u polufinalnim duelima.

ČEKA SE

BSS

 

Srbiju su na Evropskom prvenstvu predstavljati: Omer Ametović, Tamir Galanov, Pavel Fjedorov, Vahid Abasov, Sandro Poletan, Almir Memić, Artum Agejev, Vladimir Mirončikov, Sadam Magomedov i Sergej Kalčugin. Na korak od medalja zaustavljeni su u četvrtfinalnim duelima Memić, Mirončikov, Magomedov. Srpski boks na medalje sa seniorskog EP čekali smo još od davne 1991. kada su nas u Geteborgu bronzama obradovali Mujo Bajrović (67 kg) i Vukašin Dobrašinović (63.5 kg).

Nadamo se da ćemo Srbe videti i u finalnim duelima u Jerevanu, koji su na programu u ponedeljak. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading