VREME JE ZA SPEKTAKL! Vesić i Borovčanin: Beograd prestonica sporta i boksa! (FOTO)
Alo/Vladimir Markovic

Čuveni bokserski turnir, 59. po redu, počinje večeras od 19 sati u Hali sportova "Ranko Žeravica" na Novom Beogradu.

Prošle godine imali smo Svetsko prvenstvo u boksu, upravo je završeno dvoransko Svetsko u atletici, bićemo domaćini završnog turnira Evrolige, Svetskog prvenstva u rvanju. Sve ovo je dokaz da je Beograd prava sportska prestonica.

- Mi smo zemlja u koju, u ovim teškim vremenima, svi žele da dođu i veoma sam ponosan na to - izjavio je Vesić na konferenciji za medije.

VREME JE ZA SPEKTAKL! Vesić i Borovčanin: Beograd prestonica sporta i boksa! (FOTO)

Alo/Vladimir Markovic

 


Vesić je naglasio značaj predsednika Bokserskog saveza Nenada Borovčanina za renasansu srpskog boksa.

- Bitno je kada neko vodi nešto na pravi način kao što predsednik Vučić vodi državu tako Nenad vodi BŠ, ulaže ogromnu energiju, slično kao i Veselin Jevrosimović u atletici. To je dokaz kako ljudi ogromne energije mogu da dovedu velika takmičenja u Beograd, uprkos tome što još uvek nismo velesila u boksu, pa ni u atletici. I posebno je važno što se deca zainteresuju za te sportove - istakao je Vesić.

GORAN VESIĆ PISAO IZRAELCIMA! Kako je ponos njihove zemlje rođen u Beogradu!

On je dodao da je posebno srećan sto BGD pobednik nosi ime po legendarnom gradonačelniku Branku Pešiću.

- Pešić će ovog proleća , dobiti spomenik u Zemunu ali siguran sam da bi mu, s obzirom na to koliko je voleo boks, bilo draže to što se BGD pobednik zove po njemu - rekao je Vesić i ispričao anegdotu kako je Pešić kao osnivač Parking servisa u početku tu zaposlio bivše boksere pa su se mnogi šalili kako se više "plaše" čuvara u Parking servisu nego policije.

SRPSKI BOKS ČEKA NOVE MEDALJE! Počinje 59. "Beogradski pobednik"

Predsednik BSS Nenad Borovčanin istakao je da se boks vraća u Halu sportova, hram boksa.

- Prvi pokrovitelj bio je Pešić i drago mi je što danas opet imamo grad Beograd uz nas, zahvaljujem se Vesiću i gradu na podršci, drago mi je što se to nasleđe neguje. Na turniru ćemo imati takmičare iz 21 države i dobili smo A klase Međunarodne bokserske federacije (IBA) - rekao je Borovčanin.

Kapiten boksera Srbije Vladan Babić zahvalio je svima na podršci koja, kako je naveo, "gura" da prave još bolje rezultate.

- Pozivam publiku da dođe, da nas podrži i pomogne da neko od nas bude upisan u istoriju kao osvajač Beogradskog pobednika - istakao je Babić.

Beogradski pobednik počinje večeras u 19 sati u hali sportova "Ranko Žeravica" na Novom Beogradu, uz prigodan muzičko zabavni program.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading