VELIKO PRIZNANJE! Umaru i Rubežnjoju orden Karađorđeve zvezde!
Foto: Dejan Briza

Na ceremoniji dodele odlikovanja povodom Dana državnosti predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlikovaće 15. februara 2022. ordenom Karađorđeve zvezde predsednika Svetske bokserske Federacije Umara Kremljeva i prvog čoveka ruskog boksa, načelnika obezbeđenja predsednika Vladimira Putina - generala Alekseja Rubežnjoja. 

Orden Karađorđeve zvezde najviše je odlikovanje Republike Srbije i uručuje se ličnostima, udruženjima i institucijama za naročite zasluge i uspehe u predstavljanju naše države i njenih građana o određenim oblastima i sferama društva. Kremlevu i Rubežnjoju pripadaju ogromne zasluge za procvat srpskog boksa, pružili su veliku i nesebičnu pomoć u afirmaciji sporta na našem podneblju. Njima pripadaju izuzetne zasluge u oblasti razvoja sportskih delatnosti kod nas, pre svega plemenite veštine sa svim njenim kvalitetima koji se odnose na usmeravanje mladih da neguju takmičarski duh i učenje samokontroli, disciplini, posvećenosti, odlučnosti.

ZLATNE BOKSERKE Srbiji pet medalja na prestižnom takmičenju

Zahvaljujući prvom čoveku svetskog i prvom čoveku ruskog boksa u prestonici Srbije održano je Svetsko prvenstvo u olimpijskom boksu za muškarce pod ingerencijom Međunarodnog bokserskog saveza (IBA). Kroz beogradsku Arenu od 24. oktobra do 6. novembra 2021. prodefilovali su najbolji bokseri sveta, a svečanu ceremoniju otvaranja je ispratilo u direktnom TV prenosu 98 zemalja sveta. Bratska Rusija tom prilikom donirala je Srbiji za organizaciju ovog planetarnog spektakla deset miliona dolara, deset ringova, bastion sporta u našoj zemlji ugostio je 105 zemalja učesnica, sa do sada rekordnim brojem boksera na jednom SP – 650, u 13 težinskih kategorija. Beograd kao domaćin svetske sportske smotre ovom prilikom ugostio je preko 1500 zvanica koje su u našu prestonicu stigle sa svih tačaka planete, što je uz grandioznu scensku mašineriju na svečanom otvaranju SP u boksu 2021. srpsku prestonicu učinilo prestonicom svetskog sporta.

VELIKA POBEDA! Lozničani bez milosti protiv Vardara!

Na ovome se nije zaustavila pomoć i ljubav ruske braće prema srpskoj. Bokserski savez Rusije izgradiće najsavremeniji trening centar srpskim bokserima koji će biti opremljen salom za treninge, opremom, sportskom medicinom i pratećim prostorijama za funkcionisanje svih nivoa selekcija. U kući srpskog boksa koja će zahvaljujući investiciji ruske sportske i boks braće narednih godina ugledati svetlost dana, kaliće se i stvarati novi šampioni.

Zasluženo srpski odren najvišeg sjaja ide u ruke Rubežnjoja i Kremleva. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading