Sombor epicentar svetskog boksa!
Alo/M.I.

U 11. izdanju Kupa nacija, tradicionalnom turniru iz kalendara Evropske bokserke konfederacije (EUBC) u ženskom boksu Sombor je ugostio  143 takmičarke iz 18 zemalja, među kojima i tri koje su van okvira Starog kontineneta: Alžir,  Kazahstan i Sijera Leone. Kroz gradsku halu “Mostonga” od 25. do 30. januara 2022. prodefilovaće čak 40 ruskinja, 18 Grkinja, 16 Mađarica, kao i 25 reprezentativki Srbije među kojima i naše najbolje bokserke: učesnica Olimpijskih igara u Tokiju Nina Radovanović, Jelena Zekić, Nataša Šandrina, Sandra Maran, Milena Matović, Sara Ćirković koje su uspešno savladale prepreke u kvalifikacijama i ostvarile plasman u polufinale.

Nenad Borovčanin gost lidera Čečenske republike (VIDEO)

Organizator ovog izuzetno važnog turnira, koji je ujedno prvi kontrolni u 2022. uoči dolazećeg Prvenstva sveta za žene koje je zakazano za mesec maj su BK Sombor, pod pokroviteljstvom Grada Sombora i u partnerstvu sa Bokserskim savezom Srbije.  Ovo je već peta godina za redom kako Somboru  ukazuju čast da bude domaćin jedne ovakve višednevne manifestacije, pa se može reći da je poprimilo tradicionalni karakter. Boks se u ovom gradu brzo razvija, zahvaljujući razumevanju i viziji gradonačelnika Antonija Ratkovića i neumornom bokserskom entuzijasti Stojanu Kneževiću. 

U ovoj takmičarskoj nedelju u celom svetu kada je u pitanju plemenita veština nema brojnijeg takmičenja, kako po pitanju broja učesnica, tako i zemalja i zato je 11. Kup nacija u Somboru epicentar svetskog boksa. Svečanoj ceremoniji otvaranja prvog velikog turnira na svetskoj sceni u kalendarskoj 2022. prisustvovali su gradonačelnik Sombora Antonio Ratković, ambasadorka Alžira, njena ekselencija  Fatah Mazrah, uz predstavnike ambasada BiH i Hrvatske. Iz ambasade BiH prisustvovali su Dragiša Delić ministar – savetnik, konzul Miroslav Kojić i iz generalnog konzulata Hrvatske Ivan Rukavina, konzul savetnik. 

ZIMA IM NE MOŽE NIŠTA! Spartanski ples srpskih boksera od Elbrusa do Zlatibora!

Finalne mečeve, u subotu i nedelju, direktno će prenositi kanal Arena Fight. Ulaz na Kup nacija je besplatan, turnir se održava u skladu sa svim propisanim epidemiološkim merama.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading