MEDALJA JE BLIZU! Abasov se plasirao u četvrtfinale, pa jednom rečenicom oduševio naciju! (FOTO)
BSS

Druga nedelja takmičenja na Svetskom prvenstvu u olimpijskom boksu za muškarce 2021. startovala je sjajo za selekciju Srbiju.

Novu pobedu našoj zemlji, domaćinu ovog takmičenja doneo je reprezentativac Vahid Abasov u kategoriji do 67 kilograma i time obezbedio plasman u četvrtfinale gde će se boriti za medalju, jer prolaz u polufinale obezbeđuje sigurni bronzanu medalju.

U osmini finala SP u beogradskoj Areni Abasov je razornim udarcima, fantastičnim kretanjem i izvarednim boks umećem deklasirao predstavnika Kirgistana Zakšuluka Talaibekova 5:0.

- Srbija je moja zemlja, za Srbiju se borim svim srcem i verujem u medalju na ovom šampionatu. Ovo je zemlja heroja, dobrih i ponosnih ljudi i biće mi čast i zadovoljstvo da ukoliko osvojim medalju budem upisan u istoriju sporta ove divne zemlje. Cilj mi je zlato na ovom šampionatu i potpuno sam fokusiran na to.  Ogromna zahvalnost za publiku koja nas bordi neprestano. Protiv Kirgistanca nisam imao posebnu taktiku, iskoristio sam svoju prednost, odnosno svoju brzinu i prosto posle toga je sve išlo u moju korist” – objašnjava Abasov.

Šampion čuvenog međunarodnog turnira Beogradski pobednik 2021. Abasov naredni, četvrtfinalni meč boksuje protiv Japanca Sevonretsa Okazave.

- Japanaca sam već gledao i analizirao njegovo umeće u ringu. Smatram da će se moj pobendički niz nastaviti i nakon meča sa Okazavom, daću sve od sebe da tako i bude” – zaključio je Abasov.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading