SRPSKI I SVETSKI TENISKI AS UZ BOKSERE Zimonjić sa blizancima bodri majstore plemenite veštine
BSS

Proslavljeni teniski reprezentativac i selektor, srpski kralj dublova, dugogodišnji svetski broj 1 rang liste u igri parova i član svetske teniske elite Nenad Zimonjić, nosilac Dejvis kup nagrade za izvrsnost, osvajač Dejvis kupa 2010. sa selekcijom Srbije, ovih dana bodri srpske boksere na Svetskom šampionatu 2021, koji se održava u beogradskoj Areni.

Nenad je poklonik plemenite veštine, a danas je u partijama svetskih asova ringa uživao sa svojim blizancima, ćerkom Lunom i sinom Leonom.

- Pratim veliko dešavanje u Srbiji, Svetsko prvenstvo u boksu. Biti organizator i domaćin ovog takmičenja je velika stvar. Veoma mi je drago da su naši reprezentativci zabeležili puno pobeda. Samo nastavite tako. Idemo dalje! Srećno u narednim borbama - rekao je lord našeg belog sporta.

Zimonjić je za Srbiju u nacionalnom dresu igrao punih 26 godina, odigrao je 73 meča, zabeležio 43 pobede (rekorder u timu Srbije po broju pobeda i broju nastupa, kao i po broj godina igranja za nacionalni tim), uz Dejvis kup osvojio je i tri Svetska kupa (dva kao igrač/selektor, a 2020. kao selektor).

U karijeri je osvojio 54 ATP titule sa 16 različit partnera, odigrao još 37 finala, osvajač je osam gren slem trofeja (od toga tri titule na Vimbldonu), dve titule na prestižnom završnom Mastersu gde učestvuje najboljih osam dublova sveta), učestvovao je četiri puta na  Olimpijskim igrama, takva biografija Zimonjića jasno nam daje do znanja o kakvoj sportskoj veličini je reč, asu kojim se ponosimo.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading