PRIPREME ZA SPEKTAKL Beograd vrvi od boksera (VIDEO)
Printscreen

Davne 1978. u Beogradu je održano 2. Svetsko prvenstvo u boksu.

Tih dana Beograd je bio bokserski centar sveta.

Čak 43 godine kasnije slika se ponavlja, ponovo će svetska bokserska elita da se skupi u Beogradu na 21. Svetskom prvenstvu u boksu (24. oktobar - 6. novembar).

Za razliku od 20. veka, kada su se borbe održavale u dvorani "Pionir", sada je mesto promenjeno, najveća srpska dvorana "Štark arena" na Novom Beogradu ugostiće najbolje borce plemenite veštine.

Zbog toga je većina boraca smeštena u obližnjim hotelima.

Većina je već stigla u srpsku prestonicu, a zbog poznate situacije sa koronom pojedini su se odlučili za trening na otvorenom.

Stanari iz okolnih zgrada navode da su livade zauzete od jutra do mraka.

Na planetarnom šampionatu učestvovaće borci iz više od sto svetskih zemalja.

Ceremonija otvaranja zakazana je za nedelju, učestvovaće legendarni boks šampion i ambasador AIBA Roj Džons Junior, srpski glumac Miloš Biković, međunarodni glumac Said Taghmaoui, dvostruki svetski šampion AIBA Roberto Kamareljo i nemačka bokserka Zeina Našar.

Ovo će biti velika proslava boksa. Želimo da pokažemo celom svetu koliko je bokserska porodica jedinstvena i jaka. Ovaj događaj biće vrhunac godine za muška takmičenja. Radujemo se što vidimo naše vrhunske sportiste koji se takmiče za titulu prvaka sveta - rekao je Umar Kremlev, predsednik AIBA.

Slavna rumunska pevačica INNA, naš virtuoz na trubi Dejan Petrović i bend Van Gog biće glavni akteri muzičkog dela programa.

Ono po čemu će ovaj ovaj turnir u boksu za muškarce ostati zauvek upamćen su i značajne novčane nagrade koje će po prvi put biti dodeljene osvajačima medalja. Nagradni fond je 2,6 miliona dolara.

Osvajači zlatnih medalja u svakoj kategoriji dobiće 100.000 dolara, srebro donosi 50.000 dolara, a oba bronzana boksera (polufinalista) biće nagrađena sa 25.000 dolara.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading