PODRŠKA LEGENDI SRPSKIM BOKSERIMA Srcem do medalje na Svetskom prvenstvu
Tanjug

Legende srpskog boksa Mirko Puzović, Tadija Kačar i Dragan Vujković posetili su danas boksersku selekciju Srbije, koja se priprema za šampionat sveta u Beogradu.

Trojica nekadašnjih asova, osvajači medalja na velikim takmičenjima, u razgovoru sa kapitenom Vladanom Babićem preneli su deo svog bogatog iskustva i poželeli da se svi zajedno raduju osvajanju medalje ili medalja.

- Imaće podršku od svih nas, od naše publike, očekujemp da postignu neke zavidne rezultate, a na njima je da pokažu šta su do sada radili. Koliko vidim dobro se treniralo, spremni su i nadamo se da će biti veselja za nas - bar da se osvoji jedna do dve medalje - rekao je Puzović.

Najtrofejni živi srpski bokser, osvajač šest medalja na Olimpijskim igrama, Svetskim i Evropskim prvenstvima, savetovao je naslednike da u ring beogradske Arene izađu punog srca.

PODRŠKA LEGENDI SRPSKIM BOKSERIMA Srcem do medalje na Svetskom prvenstvu

Tanjug

 

- Ništa lepše, pred svojom publikom, za svoju zemlju, dobili su dodatni impuls od Svetske federacije, sa dobrim novčanim nagradama, uz dobar rezultat, proći će bolje nego u profesionalnom boksu.

Prema njegovi rečima, srpski boks je pre pet-šest godina bio pred gašenjem, a sad se vraća na velika vrata, ponajviše zahvaljujući rukovodstvu na čelu sa predsednikom Saveza Nenadom Borovčaninom.

- Pre par dana bilo je spektakularno prvenstvo Srbije u Šapcu, biće tako i na Svetskom prvenstvu. Jedna medalja bi mnogo značila jer bi nas vratila na stare staze. Nadam se da može da nam se desi nešto kao rvanju, posle medalje Štefaneka u Riju - poručio je Puzović.

Kačar i Vujković, koji su pre 43 godine kada je Beograd takođe bio domaćin šampionata sveta, osvojili srebrne medalje, nadaju se da može isto da se desi.

- Poruka je da se bore, da koriste sav svoj kapacitet, mentalni i fizički, kako bi uspeli da pobede. Pobeda znači mnogo, a medalja još više, i za boksera i za našu zemlju. Publika? Ja sam uvek pružao maksimum, bez obzira da li je domaći ring, ali ima dosta sportista koji na velikoj sceni blokiraju, zato je bitan mentalni rad, sa svakim pojedinačno, Na to bi trebalo obratiti posebnu pažnju. Verujem da se može do medalje - izjavio je Kačar.

PODRŠKA LEGENDI SRPSKIM BOKSERIMA Srcem do medalje na Svetskom prvenstvu

BSS

 

- Vrlo je važna fizička priprema, a nadam se da možemo do medalje, uprkos tome što naši bokseri nemaju mnogo iskustva - rekao je Vujković.

- U moje vreme smo svake nedelje imali mečeve, širom Srbije, pa u okolnim zemljama, ovi današnji momci nemaju tako veliko iskustvo. Voleo bih da se ostvari uspeh, boks se kod nas polako vraća, mi koji smo imali takvo iskustvo, tu smo da ovim momcima damo neke savete. Imamo potencijala, ali bitan je i kontinuitet.

Kako je istakao, domaći ring ne mora da bude prednost, ali opet može da pomogne.

- Domaći teren nekom znači, meni recimo nije, pobeđivao sam Rusa u Ukrajini, Amerikanca u SAD, ali sma gubio od Rusa u sred Beograda, uprkos podršci čuvenog gradonačelnika Branka Pešića. Mada, to nekad može malo da utiče na sudije, da daju neku minimalnu prednost, voleo bih da naši ostvare dve-tri pobede, dođu blizu medalje. Kažem, nemaju puno iskustva, ali srce sve može da uradi - istakao je Vujković.

Šampionat sveta u Beogradu počinje 24. oktobra i trajaće do 7. novembra.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading