ZLATNI RVAČ Zura doneo svetsku titulu i za Alo! poručio: BIĆU NAJBOLJI sportista Srbije!
AP Photo/Aaron Favila

Srbija je oduvek bila zemlja odličnih rvača. Srbija je njegovim izborom, a na našu sreću, i zemlja Zuraba Datunašvilija. Svetskog prvaka, bre!
Sjajni Gruzin je pokorio planetu na šampionatu u Oslu (kategorija do 87 kilograma) i silno obradovao Srbiju kojoj, kaže to u razgovoru za Alo! po povratku iz Norveške, pripada svim srcem.

ZLATNI RVAČ Zura doneo svetsku titulu i za Alo! poručio: BIĆU NAJBOLJI sportista Srbije!

EPA Terje Pedersen Pool

 

- U izvanrednoj sam formi ove godine. Svetsko zlato, kao i olimpijska bronza pokazuju da je Srbija pravo mesto za šansu. Ja sam je oberučke prihvatio, iskoristio je i drago mi je da sam doneo toliko radosti srpskom narodu. Ovo zlato je takođe i za moju porodicu, za svu podršku koju sam imao u najtežim trenucima - priča popularni Zura.

Na svetskoj tituli, dodaje, ne želi da stane.
- Prezadovoljan sam uslovima koje imam u Srbiji. Trener Vojislav Trajković mi je doneo mir i sigurnost. Motivisan sam da i dalje osvajam medalje i, naravno, gađam olimpijsko zlato 2024.

Oženiću se ovde

Zura je za Alo! ponovio da namerava ovde da svije porodično gnezdo. Simpatičan momak atraktivnog izgleda, ako bog da, biće i naš zet, ne samo reprezentativac.
- Želim da živim u Srbiji. Oženiću se ovde - kaže 30-godišnjak rođen u Tbilisiju.

Do Pariza ima vremena... Valja najpre ispratiti ovu godinu u kojoj je, u to nema sumnje, Datunašvili kandidat za najboljeg sportistu Srbije.
- Raduje me što sam, kako kažete, u konkurenciji za najboljeg sportistu. I, da, želim to da budem, a to bi me silno obradovalo jer je Srbija zemlja velikih sportista.
Zlato u Oslu kojim je pojačao nacionalnu penziju (obezbedio ju je i bronzom na OI u Tokiju), proslavio je pevanjem „Bože pravde“ uz Željka Trajkovića, predsednika Rvačkog saveza Srbije.
- Uz Trajkovića učim reči i siguran sam da ću naučiti celu himnu za Olimpijske igre u Parizu. Čak i pre - naglašava svetski prvak, a naš - Zurab Datunašvili.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading