BOKSERI SPREMNI DA DAJU MAKSIMUM! Viza za SP kuje se u Šapcu
BSS

Pod svodovima dvorane Srednje ekonomske škole “Stana Milanović” održava se Prvenstvo Srbije za seniorke i seniore koje je ujedno i poslednje kontrolno i ujedno izborno takmičenje za naše najbolje boksere  koji će našu zemlju, domaćina Svetskog prvenstva 2021. predstavljati u beogradskoj Areni od 24. oktobra do 6.novembra. 

BSS

 

 

Na državnom prvenstvu u srcu Mačve učestvuje 30 klubova iz cele Srbije, sa ukupno 73 takmičara (52 muškarca i 21 žena). Finale je zakazano za nedelju, 26. septembar sa početkom od 20 časova u direktnom TV prenosu na TV Arena. Organizator je Bokserski savez Srbije, pokrovitelj Grad Šabac, a tehnički organizator Bokserski klub „Mačva“. Ulaz za sve mečeve je slobodan.

Takmičenje je od velikog značaja jer za pobednika znači plasman na Svetsko prvenstvo. Gradu i Bokserkom klubu “Mačva”doneće ponovo popularizaciju sporta, po kom je Šabac nekada bio nadaleko poznat.

BSS

 

 

Već od prvog dana takmičenja krenule su silovite borbe, koje su začinili i sjajni nokauti.  Mečeve je ispratio predsednik BSS Nenad Borovčanin sa nekoliko članova Upravnog odbora. Svaki meč je pod lupom selektora muške seniorske boks selekcije Srbije Milana Piperskog, trenera i stručnog štaba.

Ulog nikad veći kao i izazov za naše reprezentativce koji svi sanjaju isti san, a to je izaći sa srpskom trobojkom u srce beogradske Arene i braniti čast svoje zemlje na šampionatu sveta. 

- Heroji pišu istoriju, a put do naslova heroja je trnovit. Zato preko trnja do zvezda i nikako drugačije, a to naši momci znaju i za to već mesecima radimo i živimo - istakao je reprezentativac Srbije, Šapčanin Omer Ametović. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (0)

Loading