MEMORIJAL ZVONIMIR ZVONKO VUJIN Zrenjaninci pamte osvajača dve olimpijske medalje
BSS/Grad Zrenjanin

Prvi memorijalni međunarodni turnir u olimpijskom boksu “Zvonimir Zvonko Vujin” održaće se za vikend u “Kristalnoj dvorani” u Zrenjaninu, a tokom dva dana očekuje se učešće više od 60 takmičara iz naše zemlje i čak šest država regiona (Makedonija, Hrvatska, Rumunija, Slovenija, Mađarska i BiH).

Ulaz u prelepu Kristalnu dvoranu, Evropskog grada sporta za 2021. biće besplatan oba dana, a mečeve će direktno prenositi televizija.

- Pozivam publiku iz celog Banata ali i iz drugih gradova da u nedelju od 18.00 dođu i uživaju u olimpijskom boksu - istakao je  Strahinja Rašović iz BK Banat.

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura je takođe pozvao građane da u nedelju budu deo spektakla.

Dolazak na finalni dan najavili su legende boksa i osvajači puno medalja sa velikih takmičenja Mirko Puzović, Tadija Kačar i Milivoje Labudović.

Zvonimir Zvonko Vujin rođen je 28. juna 1943, godine u Zrenjaninu. Bio je član bokserskog kluba “Banat” i 57 puta državni reprezentativac Jugoslavije.

Osvojio je dve bronzane olimpijske medalje, u Meksiku 1968. i u Minhenu 1972. godine, a tih godina bio je nepobediv u Jugoslaviji. Preminuo je 8. decembra 2019. godine i sahranjen u Zrenjaninu.


Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading