SREBRO U BUDIMPEŠTI KAO MOTIV VIŠE PRED OLIMPIJSKE IGRE! Aleksandar Kukolj "puni baterije" i poručuje: U Tokiju moram da budem najbolja verzija sebe! (VIDEO)
EPA

Srpski džudista Aleksandar Kukolj (29) osvojio je nedavno srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Budimpešti, u kategoriji do 100 kilograma.

Odličan uspeh našeg olimpijca bio je povod da ga posetimo i pitamo kako se on oseća nakon novog odličja, još jednog u nizu. Aleksandar nam je otkrio i kakvi izazovi ga čekaju pre odlaska u Tokio, gde se već 10 godina oporavlja nakon napornih borbi, kao i o tome kako je "osvežio" svoju motivaciju.

SREBRO U BUDIMPEŠTI KAO MOTIV VIŠE PRED OLIMPIJSKE IGRE! Aleksandar Kukolj

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Utisci nakon srebra u Budimpešti su se slegli, ali kako i sam kaže lakše se nosi sa napornim pripremama nego sa medijskom pažnjom.

- Nisam neko ko kada ostvari veliki uspeh ima emotivne praske. Nisam ni sam siguran kakvi su utisci, da budem iskren. Osećam se sjajno, to moram da priznam. Uvek je lepo kada nakon takmičenja dobiješ čestitke, medijsku pažnju, ali meni lakše padnu sedmodnevne pripreme, ako mi verujete. Jasno mi je da je to sve deo posla i umem da uživam u svemu tome - rekao je Kukolj za "Alo!".

Oporavak nakon gotovo svakog takmičenja već se tradicionalno odvija u Master Phisycal centru, a dobre navike na treba menjati.

- Ja sam ovde čest gost. U proteklih 10 godina uvek je Master Physical sledeće stanica nakon nekog velikog takmičenja, tako je i nakon Svetskog prvenstva. Bilo da je u pitanju oporavak od neke povrede, ili od napornog treninga. Ceo život ističem važnost toga da treba izbeći svaki vid povreda i jako mi je bitno da na tom polju imam odličnog partnera - kaže srpski džudista.

SREBRO U BUDIMPEŠTI KAO MOTIV VIŠE PRED OLIMPIJSKE IGRE! Aleksandar Kukolj

EPA

 

Olimpijske igre su sve bliže, svestan je toga i Kukolj koji nakon Budimpešte i srebne medalje nema puno vremena za odmor.

- Očekujem da se pre svega dobro spremim za Tokio. Nadam se da neće biti povreda. Želim da uradim sve što je do mene, da dam svoj maksimum i tog dana kada se nađem na takmičenju budem najbolja moguća verzija sebe. Da li će to biti dovoljno za novo odlične? Ja se nadam i verujem da hoće - ističe Aleksandar Kukolj.

Promena kategorije i prelazak sa 90 na 100 kilograma ispostavila se kao pun pogodak po našeg borca.

- Odluka o promeni kategorije nije privremena, već trajna tako da ću nastaviti da ću i dalje nastaviti ovim putem. Kada čovek ima kvalitet, kada radi i trudi se kateogorija je manje bitna, samo je pitanje vremena kada će se adaptirati. Tada će uslediti i rezultati. Osećam se dobro, pre svega. Prija mi promena protivnika, to mi je osvežilo motivaciju i žar. 

SREBRO U BUDIMPEŠTI KAO MOTIV VIŠE PRED OLIMPIJSKE IGRE! Aleksandar Kukolj

EPA

 

Olimpijske igre jesu najveći izazov, ali nije samo to ono što pokreće Kukolja. Slede ozbiljne pripreme, a onda ono glavno - Tokio.

- Svaki trening je sam po sebi novi izazov, ne samo Olimpijske igre. Verujte mi da pred trening često imam tremu. Biće sigurno priprema i odlazaka van grada ili van zemlje, u zavisnosti od toga kakva se prilika ukaže. Zbog korone se dovijamo na razne načine. Takmičenja sigurno da neće biti pred Tokija, tako da što se toga tiče naredni meč desiće se u Japanu - otkrio nam je Aleksandar na kraju razgovora.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading