nestala žena
Foto: Printscreen/www.youtube.com/Kendall Rae

Evo kako se odvijala ova neverovatna priča.

Alta Hajsmit iz Teksasa, sa 22 godine, postala je majka male Melise. Ubrzo nakon rođenja, Alta se odselila sa bebom kod drugarice zbog nesuglasica sa Melisinim ocem.

Kako bi prehranila sebe i dete, Alta je prihvatila posao konobarice za 20 dolara po smeni, ali nije imala ko da čuva bebu. U to vreme, 1971. godine, jedini način da pronađe dadilju bio je putem oglasa.

Alta je dala oglas i ubrzo dobila odgovor od žene po imenu Rut Džonson. Rut je tvrdila da ima veliko iskustvo sa decom i ponudila se da pokupi Melisu ujutru.

Alta je dogovorila da njena prijateljica preda bebu dadilji. Međutim, Rut, koja je izgledala kao tipična domaćica, zapravo je bila kidnaperka koja je odvela Melisu i nestala.

nestala žena

www.youtube.com/Kendall Rae

 

Alta je brzo shvatila da je nešto pošlo po zlu kada ceo dan nije imala kontakt sa dadiljom. Policija, koja je prvobitno sumnjala u samu Altu zbog njenog teškog života, pokrenula je opsežnu potragu, ali bez uspeha.

Alta i njen bivši muž su se ponovo zbližili kroz tugu i dobili još troje dece, ali nikada nisu prestali da traže Melisu.

U međuvremenu, Melisa je odrastala kao Melani Volden. Kidnaperka ju je prodala za 500 dolara ženi po imenu Sofija Volden, koja je imala ozbiljne mentalne probleme.

Melani je odrastala u teškim uslovima, zlostavljana i zapostavljena. Pobegla je od kuće sa 15 godina, provela buran život, radila različite poslove i izgubila kontakt sa svojom decom.

nestala žena

www.youtube.com/Kendall Rae

 

Hajsmitovi su 2006. godine ponovo pokušali da pronađu Melisu, čak su se obratili vidovnjakinji koja im je rekla da je Melisa živa i ima probleme sa zakonom. Iako je to bilo tačno, nisu imali načina da je pronađu.

Sve se promenilo zahvaljujući DNK testiranju. Altin suprug Džef uradio je DNK test i otkrio da ima unuku. Pronašao je nalog svoje unuke na društvenim mrežama i otkrio da ona ima još dvojicu braće.

Džef je stupio u kontakt sa Melaninom decom i ubrzo pronašao Melani. Nakon dugogodišnje sumnje i niza poruka, Melani je konačno uradila DNK test koji je potvrdio da je ona zaista nestala Melisa.

Dana 26. novembra 2022. godine, Melisa je konačno srela svoje roditelje.

Nakon 51 godine razdvojenosti, susret je bio emotivan i prepun suza. Melisa-Melani je odlučila da vrati svoje pravo ime i ponovo se uda, ovog puta uz svog pravog oca koji ju je odveo do oltara.

Ova neverovatna priča o kidnapovanoj bebi koja je pronađena nakon 50 godina podseća nas koliko život može biti nepredvidiv i dramatičan.

Zahvaljujući modernoj tehnologiji i upornosti njenih roditelja, Melisa je konačno pronašla put nazad svojoj pravoj porodici.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading