Turista
Foto: Printscreen/Foto: printscreen/TikTok


Snimak koji je postao viralan na društvenim mrežama, a koji prikazuje neumesno ponašanje jednog turiste u luksuznom hotelu na Baliju, izazvao je lavinu reakcija širom sveta. Na snimku se vidi mladić kako spušta glavu u metalnu činiju s vodom, ukrašenu crvenim laticama, nakon čega dolazi do prevrtanja činije i haosa u hotelu sa pet zvezdica u turističkom centru Nusa Dua.

 

 


Snimak je izazvao bes brojnih korisnika koji su ostavili oko 32.000 komentara, izražavajući svoje zgražavanje nad neodgovornim ponašanjem turiste. Mnogi su istakli da takvo ponašanje predstavlja nedostatak poštovanja prema tuđoj imovini i kulturi, te su osudili ovakav postupak. Međutim, bilo je i onih koji su pokušali da opravdaju turistu, ističući da nije učinio ništa što bi zaista oštetilo imovinu hotela.

 

 

“Dolazite na Bali, a ne nosite mozak? Zašto morate sve da uništite u tuđoj zemlji?”, upitala je jedna osoba.

“Novac ne može da vam kupi mozak”, nadovezala se druga.

“Baš divno, veoma pažljivo i kulturno ponašanje”, napisala je treća.


Dok su neki osudili ponašanje turiste ističući da novac ne može da kupi pristojno ponašanje, drugi su branili mladića i tvrdili da nije naneo stvarnu štetu. Ova polarizacija reakcija jasno pokazuje koliko je važno poštovati lokalne običaje i imovinu prilikom posete stranoj zemlji, posebno kada je reč o turistički popularnim destinacijama poput Balija.


Iako je snimak izazvao burne reakcije, ostaje nejasno šta se tačno dogodilo nakon prevrtanja činije. Da li su turisti pomogli hotelskom osoblju da srede nered ili su preduzeli neke druge korake, ostaje nepoznanica. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading