brak
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Kada je pravo vreme za brak pitanje je koje muči mnoge mladiće i devojke. Naše bake i deke venčavale su se maltene po punoletstvu, a godinama su se te granice sve više pomerale.

Poslednjih godina su kasne tridesete najčešće životno doba kada partneri staju pred matičara. Ipak, kako da znamo da li smo spremni za brak? Ako za nemarimo faktor godina, kako da prepoznamo da smo spremni na to da se nekome obavežemo na večnu ljubav.

Stručnjaci tvrde da postoje određena pitanja koja moramo sebi postaviti pre odluke da se venčamo. Ako su odgovori potvrdni, spremite se za biranje burmi.

Je li vam sreća vašeg partnera najvažnija?

Želite li saznati tajnu srećne veze i braka? Ona postoji kada oba buduća supružnika sreću svog partnera stavljaju ispred svoje. U ovoj tezi ne postoji nikakva filozofija niti duboka poruka već činjenica da dvije osobe jedna drugu žele učiniti srećnom.

Zašto volite partnera?

“Zato što ga jednostavno volim”, najgori je odgovor koji možete sebi dati. Ako je vaš odgovor takav, znači da emocionalno još uvek niste spremni za brak te da još uvek ne razumete značenje ljubavi. Suprotno uvreženom mišljenju, leptirići u stomaku i ushićenje koje osećate prema partneru na početku veze ne predstavljaju ljubav i oni će s vremenom nestati.

Jeste li spremni na život u kojem ćete nadopunjavati jedno drugo?

Život u zajednici drugačiji je od onog koji ste vodili pre braka. Pitanje koje sebi morate postaviti glasi: “Hoće li život kakav želite voditi, koji vas usrećuje i koji osećate da morate voditi, biti takav i u braku?” Drugim rečima, jesu li planovi i način života vas i vašeg partnera isti i jeste li spremni na kompromise.

Ako se pre braka ne slažete oko bitnih životnih odluka, kada izgovorite sudbonosno: “Da”, to se neće promeniti preko noći već se problem može samo pogoršati.

(Minimagazin)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading