Španac
Foto: Alo/Foto: Printscreen/instagram

Španac Migel Haramigo, stendap komičar i producent, došao je u Srbiju zbog posla, a na Bir festu je upoznao Kruševljanku Galu Živković, koja je u to vreme bila u Beogradu na studijama.

Kako je istakao, Migel je Srbiju odmah zavoleo i odlučio da će baš ovde dočekati penziju kao srpski zet.

"Najviše su mi se svideli ljudi. Kako su otvoreni, ljubazni, odmah te prihvataju kao da si njihov. Zato ja sa velikim srcem mogu da kažem da sam Srbin", rekao je Migel.

 

Više voli Kruševac od Beograda

On je takođe odlučio i da prihvati našu pravoslavnu veru, a kada se radi o stvarima na koje mu je bilo teško da se navikne, na prvom mestu ističe saobraćaj:

"Na saobraćaj mi je bilo mnogo teško da se naviknem, da biti dobar vozač znači da možeš da izbegneš neke stvari i sve što se tiče sujeverja  bilo mi je mnogo šokantno. Na primer, prvi put kad sam doneo cveće, doneo sam joj dva, paran broj i ona me je gledala, a ja nisam razumeo zašto me ona tako gleda. Reko, dobro, to je cveće, ne moraš da mi kažeš hvala, ali... Onda mi je objasnila to. Stavili smo ih na kraju po jednu u dve vazne.

Kako je istakao, Kruševac više voli od Beograda, a objasnio je i zbog čega.

"U Beogradu ovo nema. Ova tišina i ovaj cvrkut ptica. Fali mi zelenilo. Opet kažem, ako mogu da izaberem, uvek bih izabrao Kruševac zbog mira i unutrašnjeg odmora.", rekao je on kroz smeh.

Šta je Migelu bilo najčudnije u Srbiji?

O razlikama Srba i Španaca govorila je i Gala.

"Mi i Španci jesmo i slični i različiti. Mislim da smo mi više otvoreniji, veći smo domaćini od Španaca. Njemu je to bilo fascinantno, koliko su ljudi u stanju da u svoju kuću na prvu loptu prime i nepoznate ljude. Da ih posluže da jedu, da se druže, kolika je sloboda kod nas", rekla je Gala.

(RTV Prva 150 minuta)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading