stjuardesa u avionu
Foto: Printscreen/tiktok.com/itsmekikoooo

Iako deluje da je to znak ljubaznosti, postoji još jedan važan i manje poznat razlog za ovaj gest.

Stjuardesa Ranija, aktivna na TikToku, otkrila je da, pored toga što pozdravlja putnike, pokušava i da zapamti lica onih koji bi mogli biti korisni u hitnim situacijama.

Naime, prilikom ulaska, stjuardese procenjuju putnike kako bi utvrdile da li bi mogli da im pomognu ako nešto pođe po zlu.

Ranijin snimak privukao je veliku pažnju na društvenim mrežama, a još jedna stjuardesa se oglasila i dodatno objasnila ovu praksu.

@itsmekikooooo Did you know that?✈️🩷Also to see who could help us in an emergency🥳🤩✈️#fy #fyp #viral #fypageeeee #for #stewardess #cabincrewlife #flightattendant #foryoupage ♬ RUN THIS TOWN X GANGSTAS PARADISE - ALTÉGO

Kako prenosi LadBible, stjuardese procenjuju ko je mobilan, ko dobro govori engleski ili izgleda dovoljno sposobno da otvori vrata aviona.

Ovi putnici se svrstavaju u kategoriju ABP (Able-Bodied Passenger), odnosno sposobne osobe koje mogu biti od pomoći u vanrednim situacijama.

Ova procena je deo bezbednosnih procedura koje stjuardese sprovode kako bi osigurale da su spremne za bilo kakav hitan slučaj tokom leta.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading