DETEKTIVKA AMERIČKE TAJNE SLUŽBE OTKRIVA Evo kako ćete najlakše prepoznati lažova, jedna stvar ga nepogrešivo odaje!
Foto: Shutterstock/Standret

Tokom svoje 12-godišnje karijere u ovoj službi, štitila je više američkih predsednika poput Klintona, Obame i Buša. Svoj rad u Tajnoj službi opisuje kao odrastanje u Beloj kući.

Nakon što je napustila ovu službu, posvetila se izučavanju poligrafskog ispitivanja i postala stručnjak u prepoznavanju laži koristeći "detektor laži".

Eva je nedavno bila gošća u podkastu "The Diary Of A CEO", gde je podelila svoje iskustvo i tehnike prepoznavanja laži.

Kao prvi korak, ističe važnost utvrđivanja obrasca ponašanja osobe tokom ispitivanja. To uključuje posmatranje kontakta očima, gestikulaciju, disanje i druge znake koji mogu ukazati na promene u ponašanju.

laž

Foto: Shutterstock

 

Jedan od znakova koji je Eva istakla kao "crvenu zastavicu" je upotreba određenih fraza poput "Kunem se Bogom" ili "Bog zna da nisam kriv".

Ovakve fraze naziva "božanskom intervencijom" i smatra ih indikatorom problema ili moguće laži. Ipak, naglašava da to nije univerzalno pravilo jer postoje slučajevi kada su ljudi govorili istinite tvrdnje koristeći slične fraze.

Eva je takođe podelila svoje iskustvo sa ispitivanjem "najboljeg lažova do sada", opisujući ga kao kriminalca koji je koristio skimer za krađu novca sa bankomata.

Iako je bio izuzetno kooperativan i tvrdio da nije kriv, često je koristio fraze vezane za Božju prisutnost.

Ipak, njegova preterana kooperativnost i upotreba određenih fraza bili su upozoravajući znaci koji su Eva i njene kolege uspele da iskoriste za prikupljanje dokaza protiv njega.

BONUS VIDEO 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading