ajkula
Foto: Printscreen/Printscreen

Kada ste u plićaku, poslednja stvar koju očekujete je napad ajkule. No, upravo to se dogodilo 19-godišnjoj Damijani Hamfri dok se kupala sa braćom i sestrama.

Ova hrabra Amerikanka uspela je da spasi živu glavu nakon što ju je 28. maja ajkula zgrabila za ruku. Zadržala je prisebnost i, koristeći desnu ruku, uspela da se odbrani od ajkule.

Napad se dogodio na obali ispred Galvestona, gotovo u plićaku. Damijana i njena braća i sestre su bili otprilike do struka u vodi kada su primetili tamnu senku u talasima, prenosi televizijska stanica "Foks26".

"Dok sam se okretala, ajkula me zgrabila za ruku. Pogledala sam prema dole i videla je pričvršćenu za moju ruku, pa sam počela da je udaram", ispričala je Damijana, kojoj je ajkula teško povredila tetive.

Posle nekoliko snažnih udaraca, ajkula je popustila stisak i otplivala, a Damijana je brzo izvukla braću i sestre iz mora na sigurno.

"Kazali su mi da je ajkula bila dugačka otprilike metar i po", rekla je Damijana, dodajući da je zahvalna što su svi preživeli ovaj strašni događaj.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading