Hobotnica
Foto: Alo/Foto: printscreen/TikTok

Odluka da svom devetogodišnjem sinu ispune veliku želju je jedan par koštala ne samo živaca, već i mnogo novca, ali su shvatili u kakav problem su se uvukli tek nakon što su poklon uneli u kuću.

Naime, devetogodišnji Kal Kliford je svoju opsednutost hobotnicama dočaravao svojim roditeljima svakog dana od kada je progovorio sa tri godine, dobijao je poklone poput igračkica, majičica sa hobotnicama dok roditelji nisu odlučili da popuste i kupe mu pravu životinju i to za deveti rođendan.

Shvatili u kakvom su problemu tek posle dva meseca

Par koji je svom devetogodišnjaku kupio hobotnicu za kućnog ljubimca za koju je molio, upozorio je druge da ne slede njihov primer osim ako ne žele da 'izgube stan i fond za koledž za svoju decu istovremeno' - ali to ipak ne bi promenili ni za šta zbog sreće njihovog sina.

- Svakog rođendana, svakog Božića, svakog praznika, uvek bi rekao: 'Sve što želim je hobotnica'- rekao je Kameron Kliford (36), tata malog Kala za Njujork tajms.

Igračke i odeća sa temom hobotnice jednostavno više nisu odgovarali i Kalovi roditelji su računali da je dečak konačno spremno da brine o životinji - tako je mala slatkica po imenu Terens na kraju postala počasni Kliford.

Stvorenje sa pipcima uselilo se u njihov dom u Edmondu, Oklahoma, i živelo u akvarijumu u spavaćoj sobi devetogodišnjaka - ali su onda shvatili da je životinja zapravo ženka.

Porodica je počela da dokumentuje svoje iskustvo na TikTok-u i podelila je video u martu ove godine u kojem objašnjava da Terens nije sama i da će izleći oko 50 jaja.

Da, u pravu ste - to znači da su Klifordovi bili zaglavljeni sa desetinama beba hobotnica o kojima je trebalo brinuti.

Porodica je tada u video snimku objasnila: "Bili smo sa Terans otprilike dva meseca pre nego što je izlegla jaja. Ovo označava kraj životnog veka ženke."

-Bilo da se ženka pari ili ne, ona će položiti otprilike 40 do 70 jaja. Oplođena ili ne, ona će ih stalno štititi, ignorišući potrebu da jede, i brinuti se o sebi- naveli su oni.

Stručnjaci su rekli da su jaja bila neoplođena i da je to samo znak da se hobotnica bliži kraju svog života.

Hobotnica im uništila kuću zbog akvarijuma i požara

Međutim, osmonožna zvezda društvenih medija - koja je imala preko 450.000 pratilaca - nažalost je preminula 22. aprila 2024. godine, kada su Klifordovi objavili dirljivu počast njihovom pokojnom ljubimcu.

-Smestili smo je u kutiju sa svim stvarima koje nas podsećaju na nju. Kal je odlučio da je zakopa pored ove grupe drveća jer ga podseća na pipke hobotnice. Bio je to, razumljivo, veoma tužan dan. Nakon polaganja jaja, Terens je živela još zapanjujućih 135 dana. Kal je odabrao ime Terens po buntovnom liku u knjizi koju je nedavno pročitao. Iz mnogo razloga, uvek sam mislio da je to čudno ime za hobotnicu.

- Pretpostavio sam da je to ironija, koja potiče od latinske reči Terra, što znači zemlja. Ali naziv "Terrance" na latinskom zapravo znači mekan i gladak.

-Život može biti tužan, ali i dalje pun smisla i iako ovaj akvarijum sada stoji prazan, ovaj usnuli dečak Kal samo tri koraka od njega, sada oseća da mu je duša malo ispunjenija. Toliko radosti od ne tako malene hobotnice- rekao je Kameron Kliford.

Uprkos činjenici da je Terens donekle uništila njihov dom koji su zauzeli akvarijumi za njene bebe i zbog izlivanja vode i manjih požara zbog električnih uređaja, obožavali su je kao člana porodice.

-Puno je posla. Mnogo rada i emocija i novca i vremena- objasnio je ranije Kameron, dodajući da je posezao za raznim akvarijumima i istraživačkim ustanovama za pomoć u brizi o bebama.

Porodica je do sada uspela da održi oko polovine beba u životu, što je brojka mnogo veća od proseka - to je začudilo istraživače, pri čemu je Kameron rekao da su stručnjaci "začuđeni činjenicom da smo uspeli da dobijemo tako visok procenat i to samo u uslovima našeg kupatila'.

(Blic)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading