Dečak
Foto: Alo/Foto: Facebook printscreen

Kvejden Bejls, dečak kog su maltretirali u školi zbog patuljastog rasta, sada je holivudski glumac. Kvejden je postao viralan 2020. godine kada je njegova majka objavila video kojim je želela da pokaže javnosti pod kakvim je stresom njen sin nakon što su ga drugari iz odeljenja ismejavali.

Kvejden je u vreme objavljivanja pomenutog videa imao 9 godina. On je sada 13-godišnjak koji glumi u holivudskom blokbasteru "Furioza" koji je 5. deo frašize "Pobesneli Maks" gde igra Ratnog dečka zajedno sa holivudskim zvezdama Krisom Hemsvortom i Anjom Tejlor-Džoj.

Prvi film dečaka koji je privukao svetsku pažnju bio je Tri hiljade godina čežnje, sa Tildom Svinton i Idrisom Elbom u glavnim ulogama, objavljen 2022. godine. Sada je Kvejden poznat ne samo zbog maltretiranja i neprijatnosti koje je stalno doživljavao, već i zbog svoje odlične glume.

Kvejdena smo upoznali 2020. godine putem videa koji je njegova majka podelila na društvenim mrežama gde on jeca i traži nož da se ubije nakon što su ga maltretirali u školi. Dečak je maltretiran jer pati od ahondroplazije, vrste patuljastog rasta. Kvejdenova majka je tada rekla:

„Upravo sam pokupila sina iz škole, bila sam svedok epizode ​​maltretiranja, pozvala sam direktora i želim da ljudi znaju da je ovo efekat maltretiranja. To je ono što maltretiranje radi."

Viralni video privukao je pažnju poznatih ličnosti iz celog sveta koje su dale podršku Kvejdenu i njegovoj porodici u borbi protiv maltretiranja.

Hju Džekman je na društvenoj mreži "X" objavio video u kojem je poslao podršku dečaku:

„Kvejden, jači si nego što znaš, druže. I bez obzira na sve, ti imaš prijatelja u meni." Glumac je apelovao na svoje fanove da budu ljubazni jedni prema drugima.

Džordž Miler, režiser filma "Furioza", bio je dirnut Kvejdenovom pričom i odlučio je da ga angažuje u svom filmu.

Gospođa Bejls, Kvejdenova majka, podelila je video Kvejdena u nameri da podigne svest o posledicama maltretiranja. Tada je rekla da je, iako bi više volela da taj mučan trenutak ostane njohova privatna stvare, osećala da nema izbora osim da izađe u javnost.

„Trudimo se da budemo što pozitivniji i da delimo samo pozitivne sadržaje... ali ovako maltretiranje utiče na devetogodišnje dete.“

(DailyMail)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading