biljke
Foto: Shutterstock

Spisak "ubica kućne sreće", odnosno biljaka za koje se veruje da negativno utiču na mir u kući, komunikaciju među ukućanima i opštu sreću, obuhvata devet biljaka:

Puzavice: Zlatni brk je primer jedne od tih biljaka. Puzavice se smatraju "zlim" biljkama koje uništavaju harmoniju u kući, navodno izazivajući svađe među partnerima.

Bršljan: Ova biljka se tradicionalno koristi za zaštitu od zavidnih pogleda i loše negativne energije, ali u kući može negativno uticati na mušku energiju i izazvati svađe u porodici.

Kaktus: Veruje se da kaktusi teraju muškarce ili udvarače, te da mogu ometati životne puteve neudatih žena ili negativno uticati na seksualni život mladih parova.

kaktus

Foto: shutterstock.com

 

Difenbahija: Ova biljka može privući nesreću u porodicu, posebno među supružnicima, te se veruje da može izazvati svađe u domu.

Sanseverija (sablja ili svekrvin jezik): Iako ova biljka može biti korisna u nekim prostorijama, u spavaćoj sobi može uzrokovati otuđenje među supružnicima.

Ljiljan: Emituje ugljen-dioksid i može izazvati gušenje, te se ne preporučuje u malim prostorijama. Takođe, veruje se da može sprečiti pronalaženje srodne duše.

jorgovan

Foto: Shutterstock

 

Jorgovan: Ovaj cvet može izazvati razdor u porodici svojim mirisom, iako se često unosi u kuću u proleće.

Hibiskus: Negativno utiče na muškarce i može ih terati da beže od kuće.

Monstera ili filadendron: Ove biljke se smatraju toksičnim i mogu negativno uticati na mlade bračne parove.

Iako ova verovanja nisu naučno dokazana, mnogi ljudi ih i dalje smatraju relevantnim prilikom odabira biljaka za svoj dom.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading