Dečak usvojen
Foto: Printscreen/www.instagram.com/johnboozman

Američki zakon odredio je da bude smešten u hraniteljsku porodicu, ali to nije trajalo dugo. Kroz samo četiri godine, Luka je promenio 25 hraniteljskih porodica, selivši se iz jedne u drugu kao kofer.

 Ali, onda se dogodilo čudo - ponovno je pronašao dom i ljude koje može nazvati mamom i tatom.

Prema izveštaju Fox News-a, Luka je napokon našao svoj zauvek dom. Bračni par Kesi i Bredli Kisindžer usvojili su ga.

"Znam da će ovo biti zauvek... Mislio sam da nikada neću imati svoj dom i porodicu koja me voli", rekao je Luka s drhtavim glasom.

Kesi je objasnila da je odrasla u velikoj porodici koja je, osim njenih bioloških braće i sestara, uključivala i usvojenu decu. Kad je čula za Lukeovu nesrećnu sudbinu, odlučila je da preuzme inicijativu.

U dogovoru sa suprugom, usvojili su Luku i pružili mu topli dom ispunjen ljubavlju. Pored Luke, imaju i dvoje svoje dece - 14-godišnju ćerku i sina istih godina kao Luka.

"Oni su najbolji brat i sestra koje sam ikada imao", stidljivo je rekao Luka, koji se brzo uklopio u porodicu.

Kesi i Bredli ističu da mnogi ljudi oklevaju kada je u pitanju usvajanje dece.

"Nemojte mnogo razmišljati, jednostavno to učinite. Nije lako biti usvojeni roditelj ili hranitelj, ali zapamtite da je toj deci još teže.''

,,Kao i svakom drugom detetu, potrebno im je stabilno okruženje, ljubav i podrška dok rastu i traže svoje mesto pod suncem", poručuje Kesi.

Ona se bori za prava dece u hraniteljskim porodicama i smatra da svako zaslužuje porodicu, bila ona biološka ili ne, dok prolazi kroz život.

"Niko ne zaslužuje da bude sam. Pomozimo toj deci, jer im je naša podrška neophodna", zaključuje Kesi.

Maleni Luka sada ne krije svoju sreću što konačno ima dom i raduje se što će ponovno moći igrati fudbal, ovaj put sa svojom novom porodicom.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading