nesanica
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Ova bolest karakteriše različite neželjene aktivnosti tokom spavanja ili u prelazima između spavanja i budnosti. Kroz vreme, Keli je postala žrtva ovog stanja koje je dovelo do dugova i sukoba sa sajber-prevarantima.

Nakon dijagnoze parasomnije 2018. godine, Keli je počela da nekontrolisano kupuje tokom spavanja.

Umesto tradicionalnog "brojanja ovaca", ona bi naručivala različite artikle putem onlajn prodavnica. Ovi nepredvidivi troškovi doveli su je do dugova od preko 3.500 evra, kako je izveštavao New York Post.

Parasomnija je stanje koje može dovesti do izgleda budnosti, hodanja, razgovora, jedenja ili obavljanja drugih aktivnosti tokom spavanja, iako osoba nije potpuno svesna jer je mozak samo delimično budan.

Keli je nesvesno naručivala razne predmete, uključujući čak i veliko plastično košarkaško igralište.

Njeni problemi eskalirali su kada je otkrila da su njeni lični podaci ugroženi od strane sajber-prevaranata putem SMS poruka, piše ny post. 

Probudivši se, shvatila je da su joj s računa nestali novčani iznosi, a mnogi su pokušavali da pristupe njenim sredstvima. Kako bi zaštitila svoje finansije, Keli je morala više puta otkazati kreditne kartice.

Kao majka troje dece s invaliditetom, Keli izbegava korišćenje tableta za spavanje kako bi bila budna i reagovala u hitnim situacijama.

Njeni problemi počeli su nakon rođenja prvog deteta kada je patila od mesečarenja, ali kasnije je problem prešao na nekontrolisane kupovine putem interneta.

BONUS VIDEO 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading