srpska svadba
Foto: Printscreen/www.youtube.com/RTS šou program-zvanični kanal

Porast popularnosti veganskog načina ishrane dodatno potvrđuje činjenicu da se sve više ljudi opredeljuje za ovaj režim ishrane. Mladenci se sve češće suočavaju sa posebnim zahtevima svojih gostiju kada je u pitanju hrana na svadbenim proslavama.

Postavlja se pitanje kako se nositi sa situacijom ako neko od gostiju ima alergiju na određenu hranu, ili je jednostavno vegan ili vegetarijana

Ova tema je posebno intrigantna za jednog korisnika društvene mreže "X".

"Sviđa mi se što se na srpskim svadbama ne postavlja pitanje da li je neko vegan, već se podrazumeva da nije niko", napisao je.

ŠTA JEDU VEGANI NA SVADBAMA, I DA LI TREBA PRILAGOĐAVATI JELOVNIK? Pitanje izazvalo raspravu među Srbima!

Foto: Shutterstock

 

Ovaj komentar je bio dovoljan da izazove raspravu.

Dok su neki mišljenja da bi mladenci uvek trebalo da uzmu u obzir posebne dijete svojih gostiju, drugi smatraju da je to previše komplikovano ili da je to stvar izbora samih gostiju.

,,Večiti problem imamo kada idemo negde sa ćerkom koja je vegetarijanka, pa i može nekada da se uklopi sa jelovnikom (uglavnom predjelo, sir, proja) i dezertom. Veganima je još teže. Nema te svesti kod našeg naroda.''

,,Uvek, ali uvek u kafani naglase da im se kaže ako je neko na posebnom režimu ishrane, bilo da je vegan, bilo da posti.'' bili su samo neki od komentara. 

Različiti komentari pokazuju različite stavove o ovoj temi.

U krajnjoj liniji, važno je da svaka svadba bude prilagođena potrebama i željama mladenaca i njihovih gostiju.

Ako je moguće, komunikacija sa gostima unapred o njihovim dijetalnim potrebama može olakšati planiranje i organizaciju ishrane na svadbama. 

(mondo.rs

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading