Habiba i Alen
Foto: Printscreen/youtube.com/Alen Avdić

Njihovih 50 godina zajedničkog života svedoči o snazi ljubavi i međusobnom poštovanju koje su negovali tokom godina.

Alen i njegova supruga Habiba su primer skladnog braka u kojem su postavili jasna pravila i uspešno ih sledili. Habiba je od početka bila jaka i nezavisna žena, što je Alen cenio i podržavao.

Alen iz Visokog započinje svoju priču tako što kaže da je njegova supruga mnogo mudrija od njega i da se ona pita za sve važne stvari:

"Ja odlučujem o nekim važnim životnim pitanjima samo kada moja supruga nije tu. Kada je ona tu, ja se ne pitam ništa."

Habiba i Alen

youtube.com/Alen Avdić

 

 

Njihov odnos je zasnovan na međusobnom uvažavanju i podršci, pri čemu su razgovor i otvorena komunikacija ključni elementi njihove harmonije.

Habiba ističe važnost razgovora u održavanju bračne harmonije, naglašavajući da je kroz razgovor moguće rešiti sve probleme.

Habiba kaže da se retko kad ljutila.

"Kod nas u braku je uvek bilo skladno. Znali smo da se posvađamo kao i svaki normalan par. Ali ja nikada nisam dozvolila da Alen dođe sa posla i nema šta da jede, da ne neoprano i da nema reda u kući.''

 

 

,,Kad me drži ljutnja ja čekam da prođe i onda sednem sa njim da razgovaram. Ako se on naljuti i vidim stvarno da ga drži ljutnja, ja se povučem i ćutim. Kad vidim da ga je prošlo, skuvam nam kafu i kažem - E hajde sada reci šta ti je nejasno."

Njihova sposobnost da se iskreno izraze jedno pred drugim, kao i da pronađu rešenja u mirnom tonu, ključna je za dugovečnost njihovog braka.

Ova priča inspirativno ilustruje da je uzajamno poštovanje, podrška i razumevanje ključno za srećan i dugotrajan brak, te da je otvoren i iskren odnos osnova za uspešno partnerstvo.

(stil.kurir.rs

BONUS VIDEO

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading