ronjenje
Foto: Alo/Foto: Shutterstock

Peter Verhulsel, star 29 godina, odlučio je da istraži lavirint tunela i uskih prolaza pećine sa dvojicom prijatelja. Međutim, greškom je napustio bezbedni pravac i izgubio orijentaciju.

Nesrećni čovek je uspeo da pronađe put do male podzemne "plaže", gde je bilo dovoljno vazduha, ali je shvatio da je boca za kiseonik prazna, ostavljajući ga zarobljenog u mraku.

Nadajući se da će ga spasioci brzo pronaći, Verhulsel je ostao čekajući. Akcija spasavanja je pokrenuta istog dana, ali je trajala šest nedelja.

Spasioci su čak bili samo 40 metara udaljeni od Verhulsela u jednom trenutku, ali nisu mogli tačno da lociraju gde se nalazi.

Nažalost, Verhulselovo beživotno telo je na kraju pronađeno na "plaži", a obdukcija je utvrdila da je umro od gladi nakon tri nedelje provedene u pećini.

Verovatno poslednjim atomima snage, uspeo je da ostavi poruku na zemlji, upućenu svojoj supruzi i majci - "Volim vas, Širli i mama".

Pećina Sterkfontein, poznata turistička atrakcija, proglašena je za svetsku baštinu 2000. godine.

Nalazi se u oblasti poznatoj kao "Kolevka čovečanstva", gde je otkriveno najviše ljudskih ostataka nego bilo gde drugde u svetu.

BONUS VIDEO 

@alo_portal Novinarstvo nije druženje sa poznatima Celu emisiju Zakuvavanje sa Oliverom Kontar pogledajte na našem YouTube kanalu ▶️ #alo #alodnevnenovine #oliverakonatar #novinarstvo #poznati #fypシ゚ #foryoupage #viraltiktok #viralvideotiktok #fy ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading