serija
Foto: Printscreen/youtube.com/netflix

Ovaj doktor tvrdi da je spasao život Kavari, koja se lečila od depresije, a umesto zahvalnosti dobio je stalno uznemiravanje.

Prošle nedelje, na svom univerzitetu, Velč je uhapšena kao deo slučaja koji ima sličnost sa novom Netfliksovom serijom Babi Reindeer.

Kavara je, kako navodi doktor, postala opsednuta njime, stalno ga zvala i čekala ispred njegove ordinacije.

„Rekla je da to nije slučajno, da niko ne spasava tuđi život toliko puta iz vedra neba, da ima nešto više od toga“, objasnio je doktor

Čak je i pretila da će reći njegovom sinu da su u vezi. Očajan zbog ove situacije, doktor je tri puta menjao broj telefona, ali Kavara je svaki put uspevala da ga pronađe.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kawara Welch (@kawawelch)

,,Imala je sve moje brojeve telefona i počela je da šalje zaista uznemirujuće poruke i fotografije. Vezivala se čaršavom, stavljala konopac oko vrata, opraštala se od mene. Paničio sam. Slala mi je oko 1.300 poruka u jednom danu i zvala više od 500 puta.'' 

,,Promenio sam broj mobilnog telefona tri ili četiri puta, ali sam prestao da menjam jer sam video da je potpuno beskorisno. Ne znam kako, ali uvek je do njega dolazila brzinom svetlosti", rekao je doktor.

Njegova priča ilustruje koliko je ozbiljan problem uhođenja i koliko može biti teško suočiti se s njim, piše daily star. 

Čak i kada je Kavara potpisala sudski dokument obećavajući da neće više kontaktirati doktora, ona je ponovo prekršila to obećanje, napadajući čak i doktorovu ženu.

Ova priča jasno pokazuje da je uhođenje ozbiljan problem koji zahteva pažnju i zaštitu žrtava.

Nadamo se da će ovaj slučaj podstaći razgovore o merama zaštite i podrške za one koji se suočavaju s sličnim situacijama.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading