nebinarni sveštenik
Foto: Printscreen/facebook.com/UNN

U jednom trenutku, Bingo je shvatio da je nebinarna ličnost, što znači da se ne identifikuje striktno ni kao muškarac ni kao žena, već može ispoljavati različite aspekte ženstvenosti i muževnosti ili nijedan od njih.

Ako vam nije jasno o čemu se radi, nebinarnost se takođe naziva i dženderkvir (gender-queer) i obuhvata rodne identitete koji nisu isključivo muški ili ženski.

Tačnije, u svom rodnom izražavanju mogu ispoljavati kombinaciju ženstvenosti i muževnosti, ili nijedno, a odvojen je od seksulane orjentacije – mogu imati više seksulanih orjentacija, poput transrodnih i cisrodnih osoba.

Osobe poput Binga Alisona (36) koriste zamenice oni/njihovi, a do samospoznaje došli su kroz dugogodišnje putovanje u kojem su upoznali veliki broj LGBTQ+ hrišćana

Bingo i njegova porodica su doživeli prosvetljenje pre sedam godina dok su čitali priču o Adamu i Evi u Starom zavetu, što je pokrenulo njihovu introspekciju i razmišljanje o različitosti i promenama u Božjem stvaranju.

Iako je bilo potrebno vreme da njegova deca i supruga shvate njegov rodni identitet, Bingo je istakao važnost otvorenog razgovora i podrške unutar porodice.

U razgovoru za BBC Radio Mersisajd, Bingo je opisao svoj proces prihvatanja rodne identifikacije kao postepen i važan za njega i njegovu porodicu.

"Mojoj ženi je bilo teško, jer se očigledno udaješ za nekoga za koga misliš da je strejt momak i odjednom su stvari komplikovanije od toga", kaže Bingo

Bingo je takođe istakao podršku koju je dobio od svoje crkvene zajednice, iako je priznanje o njegovoj nebinarnosti bilo izazovno za neke ljude u poslovnom okruženju.

Nakon što su se preselili u Liverpulsku eparhiju koja podržava LGBTQ+ osobe, Bingo i njegova porodica su se osećali prihvaćeno i podržano.

Danas, Bingo koristi svoj glas i prisustvo na društvenim mrežama kako bi širio svest o pitanjima rodnog identiteta i podržavao LGBTQ+ zajednicu.

Njegova priča predstavlja primer hrabrosti i otvorenosti, pokazujući da je moguće pronaći svoj put ka istini i sreći, čak i u okvirima tradicionalnih institucija poput crkve.

(espreso.co.rs

BONUS VIDEO 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading