venčanje
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Magazin The Cut nedavno je istraživao troškove američkih deveruša, često opterećenih finansijskim izazovima da bi ispunile sve želje budućih mladenaca.

Iako običaj imanja deveruša nije toliko rasprostranjen u našim krajevima kao u Americi, ovaj trend se povremeno primećuje i kod nas. Deveruše su najbliže prijateljice mlade koje je prate na venčanju, slično ulozi "kume" u našoj domaćoj verziji.

venčanje

Troškovi vezani za venčanja mogu biti visoki, a to posebno osećaju zvanice. Jedna od priča iz The Cut-a opisuje izazove s kojima se suočavaju deveruše:

Jedna deveruša je iznela svoje iskustvo, iznoseći svoje finansijske teškoće i pritisak koji je osećala zbog skupih troškova.

Iako je venčanje trebalo da bude radostan događaj, ona se našla u neprilici jer nije mogla da priušti sve što je očekivano od nje.

Foto: Shutterstock

 

Troškovi za haljine, smeštaj, putovanje i druge aktivnosti povezane sa venčanjem bili su van njenih finansijskih mogućnosti. Osećala se kao da je postala socijalni slučaj, što ju je dodatno opterećivalo emotivno i finansijski.

Druga priča svedoči o venčanju u inostranstvu, gde su troškovi bili još veći zbog različitih tradicija i očekivanja

venčanje

Deveruše su se našle u situaciji gde su morale da troše velike sume novca na smeštaj, putovanje i druge aktivnosti, što je bilo iznad njihovih finansijskih mogućnosti.

Ove priče osvetljavaju realnost sve većih troškova vezanih za venčanja, kako za mladence tako i za goste.

Ovo postaje izazov ne samo za organizatore venčanja već i za zvanice koje se suočavaju sa pritiskom da ispune očekivanja, iako to možda nije u skladu sa njihovim finansijskim mogućnostima.

(zena.blic.rs

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading