Kinez ubio komšiju
Foto: Printscreen/youtube.com/熱點來報

U žaru rasprave, Sjao je navodno posegao za lopatom i udario svog komšiju po glavi. Taj udarac bio je dovoljno snažan da usmrti nesrećnog komšiju.

Sjao je nakon toga iste večeri pokupio svoje stvari, napustio svoju ženu i 11-godišnje dete. Njegov postupak delovalo je kao pokušaj bekstva od mogućnosti zatvorske kazne ili smrtne kazne.

Sjao je nestao bez traga, a krajnje odredište njegovog bega bila je pokrajina Fuđen na jugoistoku Kine. U tom zabačenom planinskom kraju, Sjao se bavio skupljanjem sekundarnih sirovina.

Pretvarao se da je gluvonem i komunicirao sa ljudima pomoću znakova.

Godine su prolazile, ali Sjao nije bio zaboravljen. Policija nije odustajala od potrage za osumnjičenim ubicom. S druge strane, Sjao je bio oprezan i nije kontaktirao svoju porodicu, perfektno glumeći osobu s invaliditetom.

Nakon dvadeset godina skrivanja, prošlog meseca, policija je privela gluvonemog čoveka u okrugu Anksi, zbog tuče s lokalnim meštanima. Iako je ubrzo pušten, njegove fotografije su završile u nacionalnoj bazi podataka.

Neki su primetili sličnost između skupljača sekundarnih sirovina i osumnjičenog ubicu iz sela Oumio Dadžing. To je otvorilo novu istragu, a Sjao je konačno završio u policijskoj stanici, piše oddity central. 

Kada su ga pronašli, policajci su mu postavili direktno pitanje da li dolazi iz pokrajine Šensi, na šta je Sjao samo potvrdno klimnuo glavom.

Kasnije je ispričao da se suzdržavao od govora tokom dve decenije i da je počeo da oseća da će poludeti.

Sjao je policiji pokazao mesto gde je napao komšiju kobne večeri.

Očekuje ga zatvorska kazna, a dok je bio u policijskom pritvoru, izrazio je brigu za svoju porodicu, pitajući se kako su prošli svi ti dugi godini dok je bio odsutan.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading