Sigmund Frojd
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Ovo je zanimljiv Frojdov test koji izaziva dublje promišljanje i otkriva skrivene aspekte podsvesti pojedinca, a ima samo osam pitanja. Evo kako funkcioniše:

1. Gledate u more. Šta je prvo što osećate i šta vam prolazi kroz glavu? Ako je potrebno, zatvorite oči da biste bolje razumeli emocije.

2. Šetate šumom i gledate u zemlju. Šta vidite i kako se osećate povodom toga?

3. Kako i šta osećate kada gledate galebove kako lete iznad vaše glave?

4. Šta vam prvo padne na pamet kada pogledate gomilu konja koji trče? Kakve emocije osećate?

Konji more

Foto: Shutterstock

 

5. U pustinji ste, a ispred vas je zid. Ne možete videti dalje. Ipak, postoji mala rupa u zidu i kroz nju vidite oazu. Ne fokusirajte se samo na osećanja, već i zapišite šta biste učinili u ovoj situaciji.

6. Dok lutate pustinjom, osećajući se krajnje iscrpljeno, iznenada nađete krčag pun vode. Šta biste uradili? Usredsredite se na postupke, pa čak i ako je odgovor očigledan ili dosadan, zapišite ga.

7. Po noći ste se izgubili u šumi. Odjednom nađete kuću sa upaljenim svetlima. Šta biste uradili?

8. Upali ste u maglu i ništa ne vidite. Zapišite ono što vam prvo padne na pamet i šta biste uradili kada biste se suočili sa takvom situacijom.

Šta vaši odgovori govore o vama kao osobi?

  • Gledanje u more: Ovo reflektuje vaš stav prema životu, emocije i potrebe. Ono što prvo osećate i šta vam prolazi kroz glavu dok gledate u more otkriva vašu osnovnu percepciju života.
  • Šetnja šumom i gledanje u zemlju: Predstavlja vaš odnos prema porodici. Ono što vidite i kako se osećate u vezi sa tim odražava vaše emocije i veze sa članovima porodice.
  • Galebovi iznad vaše glave: Ovaj odgovor daje uvid u vaš odnos prema ženama. Vaše emocije i reakcije na galebove reflektuju vaš stav prema ženskom polu.
  • Gomila konja koji trče: Ovaj odgovor govori o vašem odnosu prema muškarcima. Vaša prva reakcija i emocije koje osećate prema konjima daju uvid u vaš stav prema muškarcima.
  • Pustinjska oaza kroz rupu u zidu: Ovaj odgovor otkriva vaš način rešavanja problema u životu, kao i vaše snove i ciljeve.
  • Nalazak krčaga punog vode u pustinji: Govori o tome kako birate emotivnog partnera. Vaša reakcija na situaciju sa krčagom vode otkriva vaše preferencije i potrebe u ljubavnim odnosima.
  • Nalazak kuće sa upaljenim svetlima u šumi: Ovaj odgovor reflektuje vaša razmišljanja i spremnost za brak i osnivanje porodice.
  • Upadanje u maglu: Ova situacija otkriva vaš stav prema smrti i vaše emocionalne reakcije na nju.
  • Kroz ovih osam pitanja, test pruža uvid u različite aspekte ličnosti i podsvesti pojedinca, dajući dublje razumevanje njihovih emocija, stavova i želja.

    (krstarica.com

    BONUS VIDEO 

     

    PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

    Tagovi

    Komentari (0)

    Loading