cveće
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Želite li privući bogatstvo i prosperitet u svoj dom? Pored truda i rada, neki veruju da određene biljke i začini mogu pomoći u privlačenju finansijske sreće. Evo četiri ukrasne biljke i jedan začin za koje se veruje da donose novac i bogatstvo, a uz to su jednostavni za održavanje.

drvo para

youtube.com/ Proizvodnja voća i povrća

 

 

1. Drvo novca (Crassula ovata)

Drvo novca, poznato i kao japansko drvo ili žad biljka, simbol je sreće i bogatstva. Smatra se da donosi finansijski uspeh onima koji ga imaju u svom domu. Ova sukulentna biljka ne zahteva mnogo pažnje - treba joj mnogo svetla i redovno zalivanje kada je zemlja suva. Postavite je blizu ulaza ili u kancelariju kako biste maksimizirali njen efekat.

cveće

Foto: Shutterstock

 

2. Bambus sreće (Dracaena sanderiana)

Bambus sreće je popularan u feng šuiju i veruje se da donosi harmoniju, sreću i prosperitet. Lako se održava jer može rasti u vodi ili zemlji, i zahteva indirektno svetlo. Često se poklanja kao simbol dobre sreće i dugovečnosti. Važno je redovno menjati vodu i osigurati da koreni ostanu potopljeni.

cveće

Foto: Shutterstock

 

3. Pauk biljka (Chlorophytum comosum)

Pauk biljka je poznata po svojoj sposobnosti da čisti vazduh i unosi pozitivnu energiju u dom. Smatra se da donosi finansijski uspeh zbog svog brzog rasta i sposobnosti da se lako razmnožava. Ova biljka voli indirektno svetlo i redovno zalivanje, ali se lako prilagođava različitim uslovima.

cveće

Foto: Shutterstock

 

4. Lavanda (Lavandula)

Lavanda nije samo ukrasna, već i korisna biljka koja se često koristi za opuštanje i smirenje. U mnogim kulturama lavanda simbolizuje čistoću i bogatstvo. Lako se uzgaja na sunčanom mestu sa dobro dreniranim zemljištem. Njena umirujuća aroma može pomoći u stvaranju prijatne atmosfere u domu, što može indirektno doprineti boljoj koncentraciji i finansijskom uspehu.

cveće

Foto: Shutterstock

 

5. Cimet

Cimet nije samo začin koji poboljšava ukus jela, već se veruje da privlači novac i prosperitet. U mnogim kulturama, posipanje cimeta po novcu ili njegovo korišćenje u ritualima povezanim s bogatstvom može povećati finansijsku sreću. Držite štapiće cimeta u svom domu, posebno blizu ulaza, kako biste privukli pozitivnu energiju.

Kako ih pravilno koristiti?

Postavljanje ovih biljaka i začina na strateška mesta u vašem domu može maksimizirati njihove navodne efekte. Prema feng šuiju, idealna mesta su blizu ulaza, u kancelariji ili dnevnoj sobi, gde mogu najbolje iskoristiti svoju energiju za privlačenje bogatstva.

Iako ne postoji naučni dokaz da ove biljke i začini zaista privlače bogatstvo, njihovo prisustvo može doprineti boljem raspoloženju i pozitivnoj energiji u vašem domu. Uz minimalno održavanje, ovi zeleni pomagači mogu biti lep dodatak vašem prostoru dok neguju veru u bolje finansijske mogućnosti.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading