najdublja rupa na svetu
Foto: Printscreen/Foto: youtube.com/printscreen

Jutjuber poznat kao Dr. Ty, često angažovan u neobičnim avanturama, snimio je pre nekoliko godina video koji i danas privlači pažnju gledalaca.

Nalazio se usred pustinje u američkoj državi Juta kada je naišao na neobičnu rupu i odlučio da je istraži koristeći GoPro kameru.

Rupa se nalazila nadomak vojne baze "Dagvej", a Dr. Ty ju je nazvao "najdubljom na svetu", iako ta titula pripada Koljskoj ultradubokoj bušotini u Rusiji, piše lad bible. 

Iako dubina rupe u pustinji Jute iznosi nešto više od 340 metara, što je impresivno, ipak je daleko od dubine Koljske bušotine.

Ipak, zanimljivo je napomenuti da je visina rupe identična sa Krajslerovim oblakoderom u Njujorku.

U svom snimku iz 2013. godine, Dr. Ty se približava otvoru rupe sa opremom koju je pripremio, uključujući GoPro kameru, LED baterijsku lampu, stiropor, i najlon za pecanje u slučaju da nađe vodu, kao i električnu bušilicu.

Potrebno mu je bilo dva minuta da stigne do dna rupe, a snimak većinom prikazuje crnilo sa povremenim bljeskovima svetlosti i vidljivim zidovima rupe.

 

 

Nažalost, ništa značajno nije otkrio, pa je odlučio da ubaci nekoliko kamenčića u otvor.

Međutim, primetio je da kamenje nije sletelo blizu kamere, već je nestalo u daljini, što je izazvalo dodatnu misteriju.

Iako je snimak pomalo jeziv i može izazvati nelagodu kod osoba koje pate od klaustrofobije, odgovor na pitanje gde su kamenčići završili ostaje nepoznat, što i dalje intrigira gledaoce.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading